Bate vântul prin piaţa centrală din Alexandria

După Sfintele Sărbători de Paşte, piaţa centrală din municipiul Alexandria, era aproape goală. Comercianţii şi producătorii care până mai ieri, contribuiau la transformarea pieţei în cel mai aglomerat loc al municipalităţii, au renunţat să mai iasă în piaţă pentru a-şi vinde marfa. Astfel tarabele au rămas goale de câteva zile bune.
Nici măcar micii producători cu zarzavat, ori cu rădăcinoase, care găseau loc pentru a-şi etala marfa, doar pe marginea pieţei, nu prea erau. Cei prezenţi, puteau fi număraţi pe degete. Semn că teleormănenilor, ori le-a c-am pierit cheful de muncă, ori şi-au mai prelungit puţin vacanţa de Paşte.
Şi pentru a ne contura convingerile, cu privire la motivul pentru care piaţa e goală, prin lipsa atât a comercianţilor, cât şi a cetăţenilor din municipalitate, care ar fi trebuit să se aprovizioneze cu produsele de sezon, am intrat în vorbă cu unul dintre vânzătorii de cartofi, care ne-a confirmat:
“N-au mai ieşit oamenii pe piaţă, pentru că, probabil încă mai petrec. Ori şi-au mai prelungit puţin vacanţa. Dar începând de mâine, (n.r. astăzi), cred că situaţia va reveni la normal.”
Întrebat cât de bine a mers vânzarea în această dimineaţă, cetăţeanul ne-a răspuns cu jumătate de gură: “am vândut, doar de 10 lei”. În concluzie, acesta vânduse doar trei kilograme de cartofi.
C-am aşa a mers vânzarea, ieri, în piaţa centrală din Alexandria!

Mirel MANAFU