Băsescu vine în Teleorman

Adrian Florescu, președintele Organizației județene Teleorman a Partidului Mișcarea Populară, anunță că președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare, însoțit de Eugen Tomac, actualul președinte al PMP, va veni în campania electorală și în județul Teleorman, pentru a-și promova imaginea și a convinge electoratul să voteze PMP la europarlamentare. Președintele Traian Băsescu este cel care a condus România două mandate consecutive și a reușit să treacă cu bine și de două suspendări în vederea demiterii de la Palatul Cotroceni.

În ce privește temele pe care președintele Klaus Werner Iohannis le-a propus pentru referendum, cea fără amnistie și grațiere în ceea ce privește condamnații pentru corupție, dar și cea privitoare la oprirea Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului până la referendumul național din aceeași zi cu alegerile europarlamentare, președintele PMP Adrian Florescu consideră că sunt de bun augur. Despre temele propuse de președintele Klaus Werner Iohannis la referendum, Adrian Florescu apreciază că ambele teme sunt importante și de actualitate pentru societatea românească. Vorbind și despre întrebarea care va fi trecută pe buletinul de vot, și pe care președintele Klaus Werner Iohannis întârzie să o anunțe, Adrian Florescu afirmă că deja este târziu, iar partidele politice trebuie să o cunoască, pentru a se pregăti, a-și face strategii de răspuns, a se consulta fiecare formațiune politică cu propriul electorat. Președintele Florescu mai afirmă că președintele Klaus Werner Iohannis ar trebui în momentul acesta să ia o decizie rapidă.

Amintind și despre moțiunea inițiată de Partidul Național Liberal împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, Adrian Florescu afirmă că respectiva moțiune este întemeiată, dar are impresia că Partidul Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, vrea să se debaraseze de Tudorel Toader, pe care îl acuză că a mințit PSD-ul, pe spatele liberalilor, și vor să scoată castanele încinse din foc cu mâna PNL-ului. Amintind și despre modificarea Codului penal și al celui de procedură, Adrian Florescu afirmă că sunt necesare modificări, atâta timp cât și Curtea Constituțională a României a decis că 100 de articole sunt neconstituționale.

Și chiar dacă este devreme pentru anunțarea candidatului la alegerile prezidențiale din iarna acestui an, Adrian Florescu susține că PMP va avea propriul candidat sau va susține pe cel mai bine poziționat candidat pentru Palatul Cotroceni, respectiv pe actualul președinte, Klaus Werner Iohannis.

Ioan DUMITRESCU