Baschet Alexandria a bifat încă o victorie

7 victorii şi o înfrângere. Acesta este bilanţul unui început senzaţional de campionat pentru baschetbalistele alexăndrene. În ultima partidă desfăşurată pe teren propriu, acestea s-au distrat cu adversarele din Cluj, cărora nu le-au dat nici o şansă. În ultima parte a meciului, antrenorul Mădălin Piperea şi-a permis ”luxul” de a introduce pe teren junioarele.
Baschetbalistele de la CSBT Alexandria au câştigat fără drept de apel meciul de acasă contra celor de la Universitatea Cluj Napoca. Fetele lui Mădălin Piperea s-au impus cu scorul de 90 la 56, consolidându-şi astfel poziţia a treia a podiumului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund.
Început senzaţional de campionat pentru fetele de la Baschet Teleorman Alexandria. În cele 8 partide disputate până acum, acestea au pierdut doar meciul din deplasare contra fostei campioane, echipa din Târgovişte.
Ultima partidă desfăşurată pe teren propriu a fost mai mult un antrenament pentru fetele lui Mădălin Piperea. Acestea au câştigat lejer contra celor din Cluj Napoca. Teleormănencele nu au dat nici o şansă adversarelor controlând partida de la un capăt la celălalt.
Alexăndrencele au tranşat jocul încă din prima parte, intrând la pauză cu un avans de 88 puncte, 46 la 28. În partea a doua a meciului diferenţa a crescut, la finalul partidei tabela de marcaj arătând scorul de 90 la 56, asta în ciuda faptul că în ultimul sfert echipa alexăndreană a fost alcătuită în mare parte doar din junioare.
Cele mai bune marcatoare ale CSBT au fost Tricia Marie Principe, cu 29 de puncte, Anca Șipoş şi Viorela Voicu, ambele cu 16 puncte.
CSBT Alexandria are 7 victorii şi o înfrângere, ocupând astfel poziţia a treia a clasamentului cu 15 puncte, la egalitate cu ocupanta locului secund, CS Universitatea Alba Iulia, şi la un punct de prima poziţie ocupată de ICIM Arad.
Următorul meci pentru alexăndrence este sâmbătă, tot în sala Sporturilor din Alexandria, contra celor de la Danzio Timişoara, locul 9 în clasament.
Sperăm ca până la partida din weekend vremea să ţină cu noi sau autorităţile locale să găsească o modalitate de încălzire a sălii pentru a crea atât jucătoarelor, cât şi publicului condiţiile normale de desfăşurare a unui meci de baschet din liga naţională.

Claudiu DUMITRACHE