Bărbații din Teleorman nu se înghesuie să muncească

Numărul șomerilor bărbați din județul Teleorman este dublu față de cel al femeilor. Potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică Teleorman, în luna noiembrie 2017, rata şomajului înregistrat în judeţul nostru a fost de 10,6 la sută.

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul anului trecut, clasează Teleormanul pe podium în privința ratei şomajului. Situaţia nu reprezintă o noutate pentru noi, lună de lună judeţul nostru păstrându-şi locul fruntaş, ceea ce reflectă nivelul de trai al teleormănenilor.

Potrivit datelor, rata şomajului în judeţul Teleorman a fost în scădere cu 0,3 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna noiembrie a anului 2016.

”Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii noiembrie 2017 a fost de 15.801 persoane, cu 121 persoane (-0,8%) mai putin faţă de sfârşitul lunii octombrie 2017 şi cu 1483 persoane (- 8,6%) mai putin faţă de sfârşitul lunii noiembrie 2016. Din totalul de 15.801 şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie 2017, la nivelul judeţului Teleorman, femeile reprezintă 37,3%”, spun statisticienii.

Referitor la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată. Potrivit aceleiaşi surse, din punct de vedere al grupei de vârstă, cei mai mulţi şomeri, au vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, iar cei mai puţin şomeri au vârste cuprinse între 25-30 de ani.

Municipiul Alexandria are cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman dintre oraşele şi municipiile din Teleorman. Acest aspect nu este totuşi elocvent dacă ne gândim că în reşedinţa judeţului sunt cei mai mulţi locuitori.

Lipsa locurilor de muncă, populaţia tot mai îmbătrânită, lipsa investitorilor, dar şi restrângerea activităţilor a tot mai multe societăţi comerciale, sunt doar unele din principalele cauze care au contribuit la menţinerea judeţului nostru printre cele mai sărace judeţe din ţară.

C. DUMITRACHE