Banii proveniți din colectarea deșeurilor, motiv de dispută între Eco Sud și Polaris M Holding

De ceva vreme, între Polaris M Holding, companie care colectează deșeurile din cele 97 de localități ale județului Teleorman și SC Eco Sud, societatea care administrează depozitul de la Mavrodin au apărut disensiuni grave, neînțelegerile dintre conducerile celor două firme punând în pericol activitatea de strângere și depozitare a deșeurilor de pe raza județului. Disensiunile sunt legate de faptul că Polaris M. Holding a acumulat o datorie de 1,7 milioane de lei către compania Eco Sud, ceea ce a făcut ca societatea care administrează depozitul de deșeuri de la Mavrodin să anunțe, în urmă cu câteva zile, blocarea preluării deșeurilor.

E de menționat faptul că în sumele de bani pe care persoanele fizice, instituțiile și unitățile economice din județ le achită pentru deșeurile preluate de către Polaris M Holding se regăsește și cota parte de bani ce revine SC Eco Sud pentru activitatea de reciclare și depozitare a deșeurilor menajere în cadrul Depozitului de la Mavrodin.

Cum propunerea conducerii Polaris M Holding de a vira în conturile SC Eco Sud o parte din datorie, urmând ca ulterior să achite și diferența din suma datorată n-a fost acceptată de către administratorii Eco Sud, e de înțeles că blocajul preluării deșeurilor menajere este greu de evitat.

Într-o atare situație, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a programat o întâlnire cu reprezentanții celor două companii. La întâlnirea programată a avea loc pe parcursul zilei de ieri, 12 ianuarie, pentru a găsi împreună soluția cea mai bună pentru deblocarea acestei situații, au fost convocați și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul Deșeurilor Teleorman”. La întâlnire, conform președintelui CJ Teleorman, și-a anunțat prezența și prefectul Florinel Dumitrescu.

Înaintea întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu a precizat că, aşa cum prevede contractul, “Polaris M. Holding trebuie să colecteze deşeurile, indiferet de zona în care le va depozita ulterior.”

Rămâne de văzut dacă în cadrul întâlnirii de ieri s-a găsit soluţia de a debloca această situaţie, astfel încât activitatea de preluare din teritoriu şi depozitare a deşeurilor să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

George ZAVERA