Bani de liceu: 926 de beneficiari din Teleorman

Ministerul Educației și ISJ Teleorman au afișat lista cu beneficiarii Programului național ”Bani de liceu” derulat și în acest an școlar. Conform acestei liste, din totalul celor 33.016 beneficiari ai ajutorului financiar de la nivel național, 926 sunt elevi din Teleorman. Toți solicitanții eligibili din Teleorman care au depus cereri sunt beneficiari ai sprijinului financiar. Numărul elevilor care vor beneficia de sprijinul financiar a scăzut cu 315 în acest an școlar, față de anul școlar 2016-2017, în județul nostru.

Cei care nu se regăsesc în listă, ceea ce nu este valabil și pentru județul nostru, pot depune contestații până astăzi, 2 noiembrie, urmând ca acestea să fie rezolvate între 2-6 noiembrie.

Potrivit MENCS, prin centralizarea listelor finale transmise de către inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar al municipiului București a rezultat un număr total de 33.016 solicitanți eligibili.

Programul se adresează elevilor din licee şi şcoli de artă şi meserii, care fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei.

Beneficiarii vor primi 180 de lei în fiecare lună, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat, plafonul pentru obținerea ajutorului social fiind același la mai bine de 10 de ani de la demararea programului ”Bani de liceu”.

În anul școlar 2016-2017 au beneficiat de acest ajutor financiar 1241 elevi din județul Teleorman.

M. MEILĂ