Bani de la bugetul de stat, pentru investiții în comuna Frăsinet * Prin PNDL II 2017-2020, a fost alocată suma de 4.106.053 lei

Preocuparea primarului comunei teleormănene Frăsinet, Florentin Adrian Ghimiș, și desigur a Consiliului Local, pentru atragerea fondurilor necesare punerii în aplicare a unor proiecte privind dezvoltarea infrastructurii și a unor obiective sociale pe raza localității Frăsinet este încununată de succes! În acest final de an 2017, pentru unele din proiectele depuse de către conducerea Primăriei Frăsinet la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene, au fost aprobate fondurile bănești necesare, contractele de finanțare fiind semnate la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, în data de 21 decembrie 2017, în prezența secretarului de stat în acest minister, Adrian Gâdea.

Au fost prezenți primarul comunei Frăsinet, Florentin Adrian Ghimiș și deputatul de Teleorman, din partea ALDE, Calotă Ică Florică. E vorba de proiecte pentru trei obiective deosebit de importante pentru comunitatea locală din satele Frăsinet și Clănița. Va fi astfel înființat un dispensar uman și va fi reabilitat localul grădiniței, inclusiv dotarea acesteia cu mobilierul necesar, din satul Frăsinet, prin cel de-al doilea proiect extinzându-se rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă în satul Clănița. Finanțarea respectivelor proiecte de investiții se face de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II 2017 – 2020.

Pentru execuția lucrărilor de construcție a dispensarului uman a fost alocată de la bugetul de stat suma de 798.616 lei. Pentru reabilitarea și dotarea cu mobilierul și instalațiile necesare în cadrul Grădiniței din satul Frăsinet a fost aprobată suma de 849.000 lei, iar pentru punerea în aplicare a proiectului privind extinderea rețelei publice de alimentare cu apă potabilă în satul Clănița suma de 3.458.437 lei.

George ZAVERA