Balul Bobocilor, o experiență de neuitat pentru elevii de la Pedagogic

Elevii Colegiului Național Mircea Scarlat din Alexandria și-au ales cei mai frumoși boboci. Ca în fiecare an, mințile creative ale „pedagogicului” au ticluit un scenariu de vis pentru cea mai așteptată petrecere a începutului de an, Balul Bobocilor. Îmbrăcați la patru ace și cu geamantanle pregătite, bobocii și-au început călătoria prin anii de liceu. Și nu au făcut-o oricum. Ci cu trenul! Și nu cu orice tren! Celebrul Orient Express a devenit pentru o seara ”Pedaorient Express. El a oprit în gara ”Sala Polivalentă” din Alexandria la ora 19 fix, fără întârziere!

Emoțiile păreau mari! Călătoria nu începea deloc ușor. Cu zâmbete, glume și cu un calm surprinzător, gazdele au reușit să treacă peste deranjantele probleme de sonorizare și să întrețină atmosfera.

Concurenții, ca toți bobocii, proaspeți, veseli, emotivi, dar plini de entuziasm, și-au strâns bagajele de cunoștințe, au pus în valize talent, un strop de muncă și câteva visuri!

Probele nu au fost însă nici prea noi și nici prea grele. Ca la orice bal! Un pic de cultură generală, mult dans și multă muzică.

Perechile au spus, pe rând, povestea fiecărei țări prin care trenul poposea. Am oprit în Franța pentru un croissant cu unt, în Germania ne-am amintit din ce a fost făcută berea, Austria avea parfum de mere coapte în ștrudel, Italia și pizza delicioasă, Ungaria cu al ei kurtos, în Grecia am savurat lactate, în Turcia o baclava cu miere, dar tot la noi în țară am găsit miros îmbietor de sărmăluțe.

Tinerii au felul lor aparte prin care pot arăta ce cunosc despre lume! Prin dans și muzică, atât concurenții, cât și colegii lor mai mari au spus povestea fiecărei țări și au încercat să facă spectacolul cat mai simplu și mai ușor de urmărit.

Au dispărut scenetele, au renunțat să mai recite poezii, nu am văzut nici un pamflet, nici urmă de parodii sau pantomimă. Au ales un limbaj mai simplu cântând și folosind mișcări de dans.

Cu energie sau uneori cu trac și stângăcie, perechile au defilat în ținute elegante, personalizate sau urmând ultimul trend!

Așa cum se obișnuiește, balul a avut și invitatul său surpriză! Mihai Eremia, fratele cântăreței Alina Eremia i-a încântat pe elevii care îi fredonau cu ardoare versurile în timp ce în culise juriul delibera mult așteptatul rezultat!

Ca în orice competiție, publicul și-a desemnat favoriții aclamându-i cu putere! Însă alegerile lor nu au fost și alegerile juraților. În mod surprinzator accentul a căzut pe detalii. Câștigatorii au punctat prin eleganță și discretie, prin naturalețe și un plăcut aer copilăresc.

În final, toată lumea a plecat mulțumită și fericită. Publicul pentru că s-a relaxat, iar fiecare participant a primit câte o diplomă.

Câștigători au fost: Locul 3: Florin Manea și Bianca Trifan; Locul 2: Ștefan Găvănescu și Diana Olteanu; Premiul de popularitate: Cosmin Guteș și Toc Bianca; Premiul 1 (Miss / Mister Boboc) – Sergiu Ionescu și Alexia Nedelcuță.

C. DUMITRACHE