Avansări în grad și recompensări, la ISU Teleorman, de 1 Decembrie

Ziua Națională a României a fost un bun prilej pentru conducerea ISU ”A.D. Ghica” Teleorman de a recunoaște și recompensa performanțele și faptele deosebite ale cadrelor, săvârșite în timpul misiunilor, dar și în afara programului de lucru. De asemenea, în ziua de 1 decembrie 2017, în cadrul unui ceremonial militar organizat la sediul ISU ”A.D. Ghica” Alexandria, începând cu ora 09:00, primarul localității Drăgănești Vlașca, Ciuperceanu Ciprian Ionuț a primit emblema de merit ”Partener pentru ordine și siguranță publică” clasa a III-a. Distincția a fost conferită prin ordin al Inspectorului General al IGSU, col. Dragne Daniel. După ce primarului Ciuperceanu Ciprian Ionuț i-a fost înmânată emblema de merit, de către inspectorul șef al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, col. Marius Stancu, pentru modul deosebit în care primarul s-a implicat în activitatea pompierilor teleormăneni, prin operaționalizarea punctului de lucru din comuna Drăgănești Vlașca, au urmat avansările în grad ale cinci cadre militare, dintre care un subofițer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, cele cinci avansări în grad ale cadrelor militare care ”s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu prin pregătirea profesională și comportarea demnă pe care au avut-o atât în cadrul unității cât și în viața civilă”, sunt următoarele:

  • în gradul de colonel – locotent-colonel Pușcă Mădălin, șef Centru Operațional
  • în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Bunea Aurel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria.

Subofițerul, în ziua de 21 octombrie 2017, aflat în timpul liber, a observat că între localitățile Brânceni și Țigănești s-a produs un accident rutier, în urma căruia un biciclist a fost grav rănit. Fără să stea pe gânduri, acesta a acordat primul ajutor persoanei rănite, a efectuat manevre de resuscitare, pacientul fiind preluat cu puls de către paramedicii SMURD. Subofițerul s-a remarcat și prin modul de abordare a problemelor de serviciu, cu responsabilitate și profesionalism.

  • în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Răduț Marius, din cadrul Centrului Operațional.

Acesta s-a remarcat prin activitățile desfășurate în cadrul Centrului Operațional, cât și în cadrul secretariatului tehnic permanent din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major, Isac Clement Cătălin, șef gardă de intervenție în cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede.

Acesta s-a remarcat la aproape toate intervențiile dificile la care unitatea a intervenit anul acesta, fie că vorbim despre salvarea copilului de la Balta Sărată, ori alte situații de urgență. În calitate de șef cadru de intervenții, acesta a condus zeci de intervenții încununate de reușită.

  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Popa Bică Laurențiu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele.

Acesta, împreună cu colegul său, plutonier major Cojocaru Georgică au participat în data de 30 octombrie 2017 la salvarea a două persoane de pe râul Olt, care au fost surprinse de vreme nefavorabilă pe podul vechi, existând riscul să fie luate de apă.

M. MEILĂ