“Autostrada cărţilor… în trei paşi” s-a deschis la biblioteca din Alexandria

“Autostrada cărţilor”, pe care au păşit mai multe zeci de elevi, aflaţi la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, din Alexandria, a reprezentat un joc interactiv iniţiat de Geanina Ciuntuc, bibliotecar în cadrul instituţiei, şi care a fost inclus în programul “Să ştii mai multe, să fii mai bun!
Parteneri în cadrul acestei activităţi, au fost elevii de la Şcoala ” Ştefan cel Mare” din Alexandria conduşi de învăţător Marina Burtan, elevi de la Şcoala din localitatea Frăsinet alături de învăţător Mioara Cristea şi elevi de la Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria alături de care s-a aflat învăţătoarea Simona Petrică.
Programul a debutat printr-o prezentare de carte de poveşti intitulată “Lumea poveştilor fără sfârşit”, al cărei autor este Andreea Moromete, elevă a Şcolii “Mihai Viteazul” din Alexandria.
Pentru a le trezi curiozitate celor prezenţi, cu privire la conţinutul cărţii, autorului i-a revenit sarcina de a citi în faţa publicului tânăr un pasaj din misterioasa sa operă.
Programul susţinut de elevi, pentru elevi, a cuprins, activităţi cu caracter inovator, participativ şi non formal.
Micii căluşari de clasa a II-a, pregătiţi de învăţătoarea Marina Burtan, au interpretat un dans tematic, aceştia având o evoluţie formidabilă, dacă ţinem cont de faptul că dansul respectiv, avea un oarecare grad de dificultate.
Programul a continuat cu o altă rubrică, intitulată “Pe aripile înţelepciunii”, momentul fiind marcat de elevii talentaţi, prin muzică, dansuri populare şi poezie.
În ceea ce priveşte serviciile de bibliotecă pentru copii, ele au cuprins internet, muzică şi dans.
Iar la sfârşitul programului, copiilor implicaţi în aceste activităţi li s-au oferit diplome de participare.

Mirel MANAFU