Au început înscrierile la a VI-a ediție a concursului ”Școala Zero Waste”

Înscrierile pentru cea de-a VI-a ediție a Concursului Național ”Școala Zero Waste” au început luni, 12 februarie 2018. Această etapă a înscrierilor are loc până în 2 martie 2018, iar perioada de desfășurare a competiției este programată între 5 martie-11 mai 2018.

În Competiția “Școala Zero Waste” Ediția 2018, concurs de educație ecologică, se pot înscrie toate școlile din învățământul primar și gimnazial din România.

Concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor.

La ediția din acest an a competiției vor fi acordate de două ori mai multe premii, față de competițiile din anii anteriori.

Concursul este structurat pe două secțiuni, clasele I-IV și clasele V-VIII, cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă.

Competiția constă în derularea unor acțiuni educaționale existente în lista oferită de organizatori. Câștigătoare va fi desemnată școala care va acumula cele mai multe puncte din organizarea a cât mai multe astfel de acțiuni, dar și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele.

Marele premiu al competiției este o tablă interactivă, iar alte premii constau în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele. De asemenea, cei mai buni și implicați 5 elevi din primele 5 școli clasate la fiecare secțiune vor participa la “Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2018. Câștigătorii ediției 2018 a concursului vor fi desemnați dintre acești cinci elevi.

Premiile sunt oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional al concursului, împreună cu Lidl.

Printre marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc în edițiile anterioare se numără și Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, care a câștigat competiția în 2015.

M. MEILĂ