Atenție, pericolul vine de pe șosele

Se înmulțesc cazurile conducătorilor auto prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice sau chiar fără permise de conducere.

Mulţi şoferi uită regulile de bază pe care le-au învăţat la şcoala de şoferi şi pun în pericol nu doar siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. Îngrijorător este atunci când aceștia nu dețin permis de conducere și se urcă și băuţi la volan.

În timpul executării serviciului de patrulare pe raza municipiului Alexandria, patrula de ordine publică, a depistat un suspect, de 69 de ani, din Alexandria, în timp ce conducea autoturismul marca „Audi A4”, pe str. Negru Vodă, din reședința județului, având permisul de conducere suspendat.

Mai mult, fiind verificat în bazele de date, autoturismul respectiv figura radiat din circulație, din data de 09.03.2016. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autoturism având permisul de conducere suspendat/retinut” și ”conducerea unui auto neînmatriculat”.

Și nu e singurul caz. Un tânăr de 28 de ani din comuna Orbeasca, a fost prins în timp ce conducea autoturismul marca „VW Golf” pe șoseaua Turnu Magurele, din Alexandria fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.53mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule” și ”conducerea unui autoturism sub influența alcoolului”.

Nu în ultimul rând, numitul S.L. din orașul Videle, a fost depistat pe str. Primăverii din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda având dreptul de a conduce suspendat. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat 1,00 MG/L alcool pur în aerul expirat. S-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și acesta s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având, permisul de conducere retinut/suspendat” și ”conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

C.D.