Atenție, pericol pe șosele!

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au actionat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii si combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.850 lei. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

Dar nu sunt singurele enreguli depistate în trafic. Polițiștii din Roșiorii de Vede au prins pe strada I.L. Caragiale localitate un bărbat în vârstă 36 de ani din comuna Dăneasa, județul Olt în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În urma unei acțiuni privind prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență,polițiștii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 47 ani domiciliat în comuna Popești, sat Purcăreni, județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, pe raza comunei Crîngu, județul Teleorman. Din verificările efectuate a rezultat faptul că numărul de înmatriculare este fals, fiind atribuit unui alt autoturism, autoturismul respectiv nefiind înmatriculat.

Documentele autoturismului prezentate de conducătorul auto au fost ridicate, deoarece există suspiciuni că acestea sunt false.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de: „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare , fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nu în ultimul rând, oamenii legii au prins un bărbat în vârstă de 33 ani domiciliat în comuna Saelele, satul Pleașov, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, pe raza comunei Saelele, satul Pleașov, deși prezenta halenă alcoolică. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de : ’’conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.