Atenție la hoți! Cresc furturile în această perioadă

Mare atenție la buzunare. În această perioadă hoții sunt la ”datorie”. Aglomerația este mediul propice pentru hoți

Pentru a nu deveni victime ale răufăcătorilor şi a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, în perioada sărbătorilor de iarnă, aproximativ 800 de poliţişti vor asigura ordinea şi siguranţa publică.

În acest sens, poliţiştii teleormăneni vor pune accent pe asigurarea respectării regimului legal al deţinerii, comercializării şi folosirii articolelor pirotehnice, creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea unor accidente ce pot fi cauzate de folosirea ilegală sau necorespunzătoare a acestora.

De asemenea, vor fi organizate şi desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe, din buzunare, autoturisme sau societăţi comerciale.

Nici poliţiştii rutieri nu vor sta degeaba. Aceştia vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Ei vor continua acţiunile în filtre constituite pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Şi cum perioada sărbătorilor de iarnă constituie, pentru hoţi şi tâlhari, perioada ideală pentru rotunjirea fără efort a veniturilor trebuie să ne sporim şi noi vigilenţa. Trebuie să ştim că portofelele celor aflaţi la cumpărături, bijuteriile, telefoanele, bunurile lăsate la vedere în autoturisme, dar şi cele din locuinţe, reprezintă ţintele preferate ale infractorilor.

Grăbiţi, preocupaţi de listele de cumpărături, cu mâinile ocupate de sacoşe, oamenii acordă mai puţină atenţie bunurilor personale şi uşurează, astfel, munca hoţilor.

Dacă nu acţionează pe stradă, infractorii sunt cu ochii pe locuinţe. Astfel, o uşă sau o poartă lăsată descuiată pe perioada unei scurte vizite la vecini sau a deplasării la magazinul din preajma casei constituie o invitaţie de nerefuzat pentru ,,colindătorii” cu intenţii mai puţin ortodoxe, iar absenţa de la domiciliu, pe timpul nopţii sau pentru mai multe zile, a proprietarilor de locuinţe, reprezintă un bun prilej pentru hoţi de a acţiona fără a fi deranjaţi.

Nici persoanele care îşi petrec vacanţa în staţiunile montane nu sunt ferite de ochii vigilenţi ai persoanelor rău-intenţionate. Vizate sunt, de data aceasta, bunurile din camerele de cazare şi cele din autoturisme, iar neglijenţa în asigurarea acestora poate face ca sejurul visat să se încheie înainte de vreme, într-un mod neplăcut.

C. Dumitrache