Asociația „Dai o șansă”: Sărbătorile de iarnă

În fiecare an, la început de decembrie îl așteptăm pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor.

Tradiția ne spune că el vine pe 6 decembrie și aduce daruri copiilor cuminți, pe care le pune în ghetuțe, iar copiii neastâmpărați primesc nuielușe.

Cu ocazia acestei sărbători religioase, copiii și tinerii cu dizabilități de la Asociația „Dai o sansa” Alexandria-Centrul de zi Sf. Teodor, condus de Elena Tanase, au pregătit un program artistic cu poezii, colinde si cântece de iarnă.

În această zi ei sărbătoresc și ziua înființării asociatiei. Este o dublă sărbătoare, care aduce bucurie, speranță și multe bucurii în inima copiilor speciali .

Alături de ei, la serbare au participat: Matei Florinela, învățătoarea clasei I-âi C, Cismaru Florentina, învățătoarea clasei a II-a A, de la Școala „Ștefan cel Mare din Alexandria, Lale Adriana și Grosu Sorin, de la Palatul copiilor din Alexandria .

Oaspeții Asociației „Dai o șansă” au prezentat un moment artistic cu colinde de iarnă și au oferit dulciuri copiilor cu dizabilități .

În aceste zile, când ne pregătim de cea mare sărbătoare creștină, Crăciunul, trebuie să fim cu toții mai buni, mai îngăduitori, mai toleranți și generoși .

E important să ne îndreptăm atenția spre persoanele defavorizate, copiii cu dizabilități, bătrâni. A oferi e un gest minunat, care aduce zâmbet și bucurie în inima oamenilor .

Crăciunul semnifică nașterea Mântuitorului și este sărbătorită de peste 2000 de ani .

A devenit de-a lungul secolelor și o sărbătoare a familiei, marcată de obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului și darurile Moșului .

Este o perioadă puternic încărcată emoțional, iar tradițiile au o semnificație aparte.

Cu ocazia Crăciunului, copiii și tinerii cu sindrom Down și alte dizabilități de la Asociatia „Dai o șansă” Alexandria-Centrul de zi Sf. Teodor, au pregătit un moment artistic cu cântece de iarnă, colinde și poezii.

Oaspeții lor din acest an au fost elevii clasei a IV-a D, de la Școala „Ștefan cel Mare” din Alexandria, sub îndrumarea învățătoarei Marinela Florea și elevii clasei I-âi de la Școala Generală nr. 6 din Alexandria, sub îndrumarea învățătoarei Amalia Rotaru. Ei au adus dulciuri copiiilor cu dizabilități, dar și daruri muzicale, sub formă de colinde.

Cornelia RĂDULESCU