Asociația „Dai o șansă” Alexandria: Ediția a treia a festivalului Asociației Mihai

În perioada 10-12 noiembrie 12017 s-a desfășurat la Bucuresti ediția a treia a a festivalului Asociației Mihai.

La acest festival, destinat persoanelor cu sindrom Dowm și alte dizabilități, au participat 60 de copii și tineri cu dizabilități din Alexandria, București și Buzău.

De la Asociatia „Dai o șansă” Alexandria au participat 10 tineri: Tănase Teodor, Budica Emilian, Ionescu Irina, Ispășoaia Luminița, Craciunică Florin, Done Andra, Apostol Adrian, Asan Traian, Asan Gabriela și Gâdea Nelu .

Membrii asociației au vizitat muzeul Nicolae Minovici din Bucuresti, care deține o colecție de artă populară, cuprinzând costume populare din Suceava, Ilfov-Vlașca, Argeș, țesături din Oltenia, ceramică din diferite regiuni ale țării, icoane pe sticlă din Ardeal, ouă încondeiate. Este primul muzeu de artă populară din București, fiind înființat în 1906.

În sala mare a muzeului a fost deschis un atelier de desen pentru copiii și tinerii cu dizabilități, având tema „Eu și familia mea”.

Toate lucrările executate de copii vor alcătui o expoziție cu public și vor fi votate cele mai frumoase desene.

Se vor selecta 12 lucrări executate de copiii cu dizabilitati și se va tipări un calendar al anului 2018.

Părintii copiilor cu dizabilități au participat la un seminar cu tema „Noi printre noi și noi printre ceilalți”. La seminar s-au dezbătut probleme legate de modul în care familiile cu copii cu dizabilități interacționează între ele, cum interacționează cu societatea și ce așteptări au. A fost un dialog deschis între părinți și specialiști.

Membrii asociației „Dai o șansă” au participat la proba artistică a acestui festival cu un program artistic, constând în poezii și dansuri populare din județul nostru, fiind recompensați cu diplome, medalii și căști audio.

Cornelia RĂDULESCU