Asistentele din școli și grădinițe trec la autoritățile locale

Din această lună, ianuarie 2024, asistentele din școli și grădinițe sunt preluate de autoritățile locale, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Inspectoratele școlare centralizează situația personalului medical din unitățile de învățământ, conform procedurii publicate în Monitorul Oficial.

Este vorba despre procedura care reglementează modalitatea de predare-preluare a personalului medical de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat în structura de personal medico-sanitar angajat de autoritățile administrației publice locale.

În documentul publicat în Monitorul Oficial se arată că școlile, grădinițele, creșele arondate unităților de învățământ și autoritățile administrației publice locale încheie protocoale privind predarea-preluarea personalului medico-sanitar de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Potrivit sursei citate, inspectoratele școlare județene asigură încheierea protocoalelor de predare-preluare a personalului medico-sanitar în maximum 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei proceduri.

Această procedură, publicată în Monitorul Oficial, luni, 29 ianuarie 2024 specifică faptul că Ministerul Sănătății asigură condițiile pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile aferente personalului medical preluat din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Cornelia RĂDULESCU