Arhive ale societăţilor comerciale lichidate, date în custodie

Nu sunt puţine cazurile în care după ce au muncit ani buni într-o societate comercială care a dispărut din Registrul Comerţului prin faliment sau lichidare, oamenii se trezesc că nu pot să-şi completeze dosarele de pensie pentru că în vâltoarea evenimentelor arhivele au dispărut, parţial sau în totalitate.
A fost nevoie de prevederi legislative speciale pentru ca această situaţie să fie evitată, Casele Judeţene de Pensii aplicând la prevederile art.18 alineatul 6 din Legea nr.16/1996 a Arhivelor Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare, prin care gestionează documentele cu valoare practică, în baza cărora se eliberează copii, certificate şi extrase privind drepturile cetăţenilor referitoare la stagiile de cotizare în sistemul public de pensii.
În acest sens Casa Judeţeană de Pensii Teleorman aduce la cunoştinţă persoanelor interesate că, începând cu data de 25 noiembrie 2013 a predat către SC. MAXIM GRUP SRL, cu sediul în Turnu Măgurele, str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.11 asemenea documente prin care se pot reconstitui stagiile de cotizare pentru următoarele societăţi lichidate: Conservturris SA Turnu Magurele, Ramses SA Alexandria,
Banca Internationala a Religiilor Bankcoop Teleorman, Coop. Integrata Rosiori de Vede
S.C. Danubius S.A. Zimnicea, S.C. Agrotransport S.A. Zimnicea.

M.M.