Arestaţi preventiv pentru contrabandă cu ţigarete

Aproape 900.000 ţigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J Teleorman, în urma unor percheziţii efectuate la mai multe spaţii deţinute de trei persoane, suspectate de contrabandă cu ţigări.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Teleorman şi cei de la Poliţia municipiului Roşiorii de Vede, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat şapte percheziţii domiciliare în localităţile Roşiorii de Vede şi Drăgăneşti de Vede, la mai multe spaţii deţinute de suspecţii Valentin B. de 32 de ani din comuna Drăgăneşti de Vede, Florin C. de 44 de ani şi Ionuţ D. de 27 de ani, ambii din municipiul Roşiorii de Vede.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 863.300 de ţigarete, de diferite mărci, fără marcaj fiscal sau cu marcaj fiscal necorespunzător.
Din primele cercetări s-a stabilit ca ţigaretele urmau să fie introduse în circuitul comercial. De asemenea, a reieşit că suspecţii au mai comercializat şi alte cantităţi de ţigarete, către persoane fizice sau alte persoane care, în mod direct sau prin membrii familiei, aveau legatură cu diverse societăţi comerciale.
Valoarea estimată a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de 270.000 de lei.
În cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei trei suspecţi, care urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
De asemenea, a fost identificat un autoturism de teren, aparţinând unuia dintre suspecţi, faţă de care se vor face propuneri privind instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului.

M. MEILĂ