APIA eliberează adeverinţe crescătorilor de animale, pentru contractarea de credite!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurilor M14 şi 14T – Plăţi privind bunăstarea animalelor, Campania 2019. E vorba de acei fermieri care intenţionează să acceseze credite, în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare care au încheiat convenţii cu APIA pentru anul de cerere 2019.

La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2019, atât pentru Măsura 14T, cât şi pentru Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul porcine sau pachetul păsări.

Prin respectiva adeverinţă se confirmă valoarea de 70% pentru pachetul a) porcine şi 70% pentru pachetul b) păsări din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2019. Valoarea creditului ce poate fi contractat va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa emisă beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor, Campania 2019.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, instituţiile bancare şi nebancare şi Fondul de Garantare a

CredituluiRural / Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor fi postate pe site-ul APIA, la adresa: www.apia.org.ro, în secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale.

George ZAVERA