APIA continuă eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă eliberarea de adeverințe beneficiarilor Campaniei 2022 care doresc să acceseze credite de la instituțiile finanțatoare. Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice.

Potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M+ maximum 2%.

În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Până la această dată, APIA a eliberat un număr de 17.371 de adeverințe pentru schemele de plăți directe, 12.619 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă, 160 de adeverințe pentru măsura privind bunăstarea animalelor și 586 de adeverințe pentru ajutoarele naționale tranzitorii sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.

Cornelia RĂDULESCU