Analiza activităţilor desfăşurate de C.J.S.U. şi I.S.U. “A.D. Ghica” în anul 2012

La Sala Amfiteatru a Universităţii “Valahia” din Alexandria s-a desfăşurat ieri, în prezenţa prefectului de Teleorman Zorinel Niculcea şi a primarului Alexandriei, Victor Drăguşin, analiza activităţilor desfăşurate de Consiliul Judeţean al Situaţiilor de Urgenţă Teleorman, dar şi evaluarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pe anul 2012.
Deschiderea lucrărilor s-a efectuat de reprezentanţii I.S.U. “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, prim adjunct Remus Mîrlogeanu şi colonel Sandu Liviu Sorinel, în calitate de inspector şef al unităţii.
La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cadre militare din cadrul I.S.U. “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman.
După trecerea în revistă a activităţilor desfăşurate atât de I.S.U. “A.D. Ghica”, cât şi de C.J.S.U., în finalul lucrărilor prefectul Zorinel Niculcea a ţinut să adreseze scurte consideraţii despre activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2012, an care din punctul de vedere al domniei sale, a fost atipic, cu căderi mari de zăpezi înregistrate la început de an, urmate de o perioadă de caniculă şi secetă care ulterior au condus la producerea unui număr mare de incendii manifestate la vegetaţia uscată.
Tot în anul 2012 după căldurile mari din vară, au urmat inundaţiile şi din nou căderile mari de zăpadă.
În cele din urmă prefectul Niculcea şi-a manifestat şi aprecierile în ceea ce priveşte intervenţiile pompierilor militari teleormăneni la nenumăratele cazuri cu grade diferite de dificultate şi cu risc sporit, nu de puţine ori, aceştia punându-şi vieţile în pericol pentru salvarea semenilor.
Şi pentru că a fost vorba despre o întâlnire cu caracter bilanţier, în cadrul căreia s-au prezentat statistici privind intervenţiile pompierilor militari teleormăneni, în încheiere, dar nu înainte de precizările făcute de Ilie Bălan vicepreşedintele C.J. Teleorman, a venit şi rândul primarului Victor Drăguşin de a-şi prezenta aprecierile faţă de “partenerii” săi pompierii militari pentru intervenţiile din anul 2012.
Tot cu această ocazie Primarul Drăguşin a amintit şi incendiul devastator care în anul 2012 s-a manifestat la unul din cele mai mari Supermarketuri din Alexandria, şi la care pompierii din cadrul I.S.U. “A.D. Ghica” au depus toate eforturile, timp de mai multe ore, pentru localizarea şi în cele din urmă stingerea incendiului.
Despre principalele aspecte prezentate în bilanţ vom vorbi în numerele viitoare ale ziarului nostru.

Mirel MANAFU