Ambulanțele, puse pe fugă, în weekend * Un teleormănean s-a spânzurat

Și în weekendul care tocmai a trecut, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost puse pe fugă de sutele de solicitări venite din partea teleormănenilor care aveau nevoie de ajutor medical de urgență. În aproape 470 de cazuri a intervenit personalul medical de pe ambulanțele teleormănene, în cinci dintre situații, solicitările venind mult prea târziu pentru persoanele pentru care s-a solicitat ajutorul. Două femei și trei bărbați au fost găsiți decedați de către personalul de pe ambulanțele ajunse la locul solicitărilor. Aceștia aveau vârste între 45-70 de ani, cel mai tânăr dintre ei, un bărbat din localitatea Teleormanul, pierzându-și viața după ce s-a spânzurat.

Celelalte persoane găsite decedate erau din localitățile: Siliștea (Videle); Merenii de Sus; Turnu Măgurele; Copăceanca.

În urma accidentelor de circulație la care au fost solicitate ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman, patru persoane au avut de suferit, câte una la fiecare accident. Evenimentele rutiere s-au petrecut în localitățile: Alexandria (2 accidente); Drăgănești Vlașca, Voivoda.

Potrivit unui comunicat de presă al SAJ Teleorman, solicitările din weekend, la numărul unic de urgență 112, direcționate către SAJ Teleorman, au fost în următoarele situații: cefalee-53; dureri abdominale sau de spate-48; tuse, probleme respiratorii minore-48; copii bolnavi-33; dureri toracice-18; psihiatrie-17; AVC-16; persoane inconștiente-14; accidente diverse-13; conflicte și agresiuni fizice-13; sângerare-12; febră-12; intoxicații-8; obstetrică-ginecologie-7; leșin (sincopă)-5; diabet zaharat-5; victime din accidente rutiere-4; căzut în stradă-4; convulsii-3; boală nediagnosticată-2; alergii-2; incidente provocate de animale/insecte-1; tentativă de suicid-1.

M. MEILĂ