Ambulanțele din cadrul SAJ au intervenit în 533 de cazuri, în weekend * Șase teleormăneni găsiți decedați, 9 victime, în patru accidente de circulație

Personalul medical de pe ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman a fost solicitat, în perioada 19-22 ianuarie 2018, la 533 de cazuri, în cele mai multe situații, și anume 164, fiind vorba despre transferuri interclinice, externări și examinări computer-tomograf.

Ca în fiecare weekend, însă, ambulanțele au ajuns și la pacienți pentru care nu s-a mai putut face nimic, aceștia fiind găsiți decedați. Este vorba despre șase teleormăneni, cinci bărbați, cu vârste între 46-71 de ani și o femeie, în vârstă de 60 de ani. Aceasta din urmă și unul dintre cei cinci bărbați, în vârstă de 64 de ani, și-au pierdut viața din cauza intoxicării cu monoxid de carbon. Cei doi erau din localitatea Sfințești.

Ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate, în weekend, la patru accidente rutiere. De prim ajutor la fața locului au avut nevoie nouă persoane care au avut de suferit în urma accidentelor. Cele mai multe victime s-au înregistrat la un eveniment rutier petrecut în localitatea Gratia, soldat cu patru victime.

Celelalte trei accidente de circulație s-au petrecut în localitățile: Smârdioasa-Brânceni (2 victime); Alexandria (1 victimă) și Plosca (2 victime).

Șapte solicitări s-au făcut pentru pacienți care au suferit convulsii, alte șase intervenții ale personalului medical de pe ambulanțe a fost la persoane care au leșinat, iar în alte 6 cazuri a fost vorba despre solicitări la persoane care au căzut în stradă.

Potrivit unei informări a SAJ Teleorman, cele 533 de solicitări au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-164; dureri abdominale sau de spate-65; cefalee-64; tuse, probleme respiratorii minore-43; persoane inconștiente-26; AVC-24; accidente diverse-21; dureri toracice-18; copii bolnavi-17; psihiatrie-13; sângerare-10; conflicte și agresiuni fizice-10; intoxicații-9; victime din accidente rutiere-9; febră-7; convulsii-7; leșin (sincopă)-6; căzuți în stradă-6; obstetrică-ginecologie-5; diabet zaharat-4; boli nediagnosticate-2; alergii-2; urechea-1.

M. MEILĂ