AM PRIMIT, PUBLICĂM – Scrisoare deschisă către Vasile Blaga

Colega…sefule?
Mă adresez revoluţionarului Vasile Blaga, care în judeţul Bihor a făcut aceleaşi lucruri şi fapte ca şi mine, în Teleorman, şi-mi permit să enumăr asemănările dintre noi:

 1. El a declanşat revoluţia la Bihor, eu, la fel, în Teleorman;
 2. A fost fondatorul partidului (FSN, PD, PDL) în Bihor, eu, la fel, în Teleorman;
 3. Avem aceeaşi vechime, 24 de ani, în partid;
 4. Avem amândoi titlul de Luptător cu merite deosebite;
 5. Este preşedintele PDL, în exerciţiu, la nivel naţional, eu sunt preşedintele de onoare al PDL Teleorman, acordat de colegii mei într-un Consiliu de Coordonare al organizaţiei judeţene;
 6. Şi Blaga şi Trifan au înfiinţat acelaşi partid al cărui principii emanau din idealurile Revoluţiei Române şi care sunt stipulate atât în statutul partidului, cât şi în Constituţie;
 7. Amândoi am rămas fideli aceluiaşi partid, timp de 24 de ani fără întrerupere, ceea ce exclude orice îndoială asupra loialităţii noastre;
 8. Eu, Sandu Trifan am plătit cotizaţia pe 26 de ani, până în 2016, şi sper că şi Blaga a procedat la fel.

Din păcate, deşi sunt multe lucruri care ne unesc avem şi unele puncte divergente din care o să enumăr câteva:

 1. Primul şi cel mai dureros este faptul că a uitat de colegii fondatori din ţară, iar asta a făcut loc ca ”şmecheraşii politici” să se strecoare în partid, ca să plece apoi ghiftuiţi şi cu buzunarele pline, lucru pe care eu nu l-aş fi făcut nici picat cu ceară.
 2. La fel de dureros şi de rău este faptul că u m-am zbătut şi mă zbat să dăm afară miliardarii politici din partid, iar colegul Blaga i-a ţinut lângă el şi, total greşit, i-a promovat în structurile de conducere, ceea ce a creat o imagine defavorabilă, de partid corupt, pentru PDL, dând apă la moară adversarilor noştri.
 3. În demersurile lor de îmbogăţire de îmbogăţire, culmea e că aceşti profitori s-au prelevat de STATUT pentru a închide gura celor ca mine, care i-am dorit şi îi doresc desfiinţaţi, iar averea nemeritată să fie dată înapoi la popor.
 4. Eu ştiu că nu există vreun paragraf în statut care să spună: ”Votaţi-mă pe mine, să devin … miliardar”. N-am nimic cu cei care acumulează avere, dar s-o facă fără vreun eu de la stat. În caz contrar: ”Vreau putere doar un an / Ca să-mi cadă toţi în mână / Să-i arunc într-un vulcan / Nici schelet să nu rămână”!
 5. A închis partidul prin prevederi statutare care îngrădesc accesul la structurile de conducere a partidului, lăsând doar ELITEI DE PARTID… eu am simţit-o pe pielea mea în mai multe rânduri, când am vrut să candidez la şefia partidului în Teleorman, ca şi la alegerile de acum, pentru a readuce la liman în judeţ democraţia autentică, 100 la sută cum zic eu. În judeţul cel mai ROŞU din România, cel mai SĂRAC şi uşor de MANEVRAT POLITIC, culmea, de cei de care am vorbit, colegi în FSN, PD, PDL. De parcă noi am fi fost un ”Ştefan Mitică”, pregătind cadre şcolite să se adapteze şmecheriilor politice pentru a se îmbogăţi rapid pentru a face din Teleorman ”săracul săracilor”.
 6. Am dorit să lansez la alegerile pe ţară, unde colegul Blaga a fost ales preşedintele PDL, alături de Elena Udrea şi Monica Macovei, moţiunea mea ”Democraţie 100%” ca a patra cale de a revigora partidul şi a asigura echilibrul politic în România. M-am izbit din nou de bariera prevederilor statutare. Mă întreb şi acum de ce. Oare pentru că nu sunt miliardar, n-am 300 de hectare de teren, n-am marmură sau avioane la scară.
 7. Şi un alt punct de vedere în legătură cu şefia PDL în Teleorman. Eu am vrut să particip la alegeri ca să dau o tentă de democraţie în partid. La municipiul Alexandria a fost un singur candidat, la organizaţia judeţeană de femei, un singur candidat, ceea ce ne aduce aminte de timpuri apuse, iar acum, la organizaţia judeţeană a PDL, tot unul singur. Asta spune că multe lucruri scârţâie în partid. Nu crezi, şefu? Candidatura colegului, de două ori coleg, care a cochetat de-a lungul anilor cu 5 partide din Teleorman, cu adeziune şi carnet este o soluţie? În lipsa altor colegi care nu vor să se înhame la o muncă grea, grea de tot, dar se vor înghesui pe liste în 2014 şi 2016, lăsaţi-mă să-i aleg eu, care n-am dorit şi nu doresc asemenea poziţii. Aş alege numai ”muc şi sfârc”, cum zice românul. Dacă îmi rezervaţi COMISIA DE LITIGII n-ar mai scăpa niciun şmecheraş din ăştia, în partid, pe uşa din dos. Să îmi daţi un birou, birotica necesară şi un mijloc de locomoţie rapid şi veţi vedea ce poate face un om de 71 de ani, cu toate betegelile sale bătrâneşti, dar care crede în nişte idei şi principii. Vă garantez UN PARTID CURAT şi CURTAT DE ELECTORAT. Iar despre modificările la statut pe care le gândesc, mă puteţi găsi oricând la PDL Teleorman, dacă te interesează, dragă colega (mă adresez amical pentru că sunt mai mare cu 13 ani).

Baftă la alegerile de la Teleorman!
P.S. Conform statutului în sala de şedinţe de alegeri se intră şi votează doar delegaţii care au în mână CARNETUL DE PARTID şi cotizaţia plătită la zi, astfel alegerile sunt nestatutare, colega.

Nenea Sandu Trifan