Am primit, publicăm

Guvernul revine și permite ca cei cu pensii speciale să poată primi și pensia de asigurări sociale, considerând acest lucru o situație de urgență și extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată.

Asa explica Guvernul in nota de fundamentare a OUG 116/28/12/2017 atunci cind abroga din OUG 103/14/dec./2017 la care nu se uscase cerneala alin. [4] de la art 51 din legea 263/2010 care stabilea: ”pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/idemnizatie reglementate de legi cu caracter special.

Desi Doamna Ministru al Ministerului Muncii inrosise ecranele televiziunilor atunci cind era in direct sau intervenea telefonic in direct si spunea raspicat ca “ Nu va scadea nici o pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una din ele. Cei care sint in aceasta situatie vor fi nevoiti sa opteze pentru o pensie pe care o doreste, probabil cea mai mare.”

Initial executivul explica ca ideia interziceri acestui cumul era ca nu pot fi platite din buget, de mai multe ori, sume de bani care sint acordate de fapt pentru acelas lucru-batrinete si boala.

Unde este serios Guvernul Rominiei care motiva OUG 103 din 14/dec/2017 ”tinind seama ca pensia din sistemul public de pensii se acorda pentru a acoperi riscurile asigurate prevazute in mod expres, respectiv batrinete si boala, nu se justifica posibilitatea de a incasa doua pensii din acelas sistem si nici de a incasa o pensie din sistemul public si o pensie de serviciu, situatie in care riscul ar fi acoperit de doua ori, pentru aceasi perioada de contributie fapt ce trebuie reglementat in mod expres se scrie in motivatia ce a stat la baza interziceri cumulului.

Aceasta interzicere de cumul trebuia sa intre in vigoare de la 01/01/2018 dar pe 28/dec./2017 cind guvernul considera ca toata lumea era obosita dupa sarbatorile craciunului si sta linistita in casa sa-si bea ceaiurile de plante pentru digestie si cu gindul la noul an nu o sa-si dea seama ca onor Guvern emite OUG 116/2017 data pe șestache la sfirsit de an ca sa nu zic “noaptea ca hotii” cum au zis alti.

Cum onorabil Guvern al Rominiei sa puteti face asa ceva?

Cind ati fost seriosi pe 14/dec./2017 cind a fost emisa OUG103/2017 s-au pe 28/dec./2017 cind a-ti emis OUG 116/2017.

Dar asta nu-I tot deoarece guvernul prin OUG 116/2017 da dovada de un cinism iesit din comun si iata de ce:

Cind sa emis OUG 103/2017 pe llinga art care interzicea cumulul de pensii sa introdus si o modificare la art. 68 alin [1] din legea 263/2010 si sa introdus alin. 1prim care prevedea:-” persoanele care si-au pierdut total s-au 50% capacitatea de munca care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 2 ani din ultimi 5 ani anterior datei de incadrare in grad de care beneficiaza de pensie.

Ei bine OUG 116/2017 care constata ca cumulul de pensii pentru cei cu pensii speciale reprezinta -”un interes public si constituie o situatie de urgenta si extraordinara pentru guvern a carei reglementare nu poate fi aminata in temeiul art.115 alin. [4] din Constitutie emite OUG 116/2017 ocazie cu care abroga aliniatul 1 prim din art 68 al legi 263/2010 si astfel cei care aveau o vechime de 2 ani din ultimi 5 anterior iviri gradului de invaliditate nu mai poate primi pensie.

Deci se ia de la acele persoane batute de soarta ca sa echilibreze bugetul de asigurari speciale si sa dea la inbuibati. Frumoasa gindire si splendida guvernare.

Desi pensionarii sint batrini si multi bolnavi, totusi sa stiti ca nu le-a luat dumnezeu mintile si vad ce faceti. Ei vad si cei care vor ramine pina la primele alegeri nu vor mai fi o masa de manevra pentru politicieni si nu uitati ca sintem multi .

In speranta ca aceste rinduri vor fi citite si de parlamentari de Teleorman si nu numai ei vor avea taria sa le spuna celor care ne conduc ca nu e bine ce fac.

Semneaza – Filip Dumitrof, un pensionar uimit de aceste decizii care sfideaza.