Am primit, publicăm

Domnule redactor șef,

Apelez la ziarul dumneavoastră pentru a face cunoscut celor care pot să facă ceva referitor la situația de stres prin care trec de la 14 octombrie 2016, datorită locatarilor de la etajul II, ap. 9, proprietar Elena Petrică, care de un an și ceva îmi inundă tavanul băii, cât și holul, de la mașina de spălat pe care o are pe holul de la intrare, la distanță față de baie de 1 m și ceva.

Pentru remedierea acestei situații am apelat la domnul director de la Administrația locală Alexandria, trimițând pe domnul inginer Jelea Jan, care mi-a rezolvat fisura legăturii dintre cele două tuburi din interiorul părții sanitare care îmi inunda holul paralel cu baia de la înălțimea de 1,5 m, rămânând să rezolve inundația tavanului băii. Concluzia a tras-o după multe controale: “atunci când familia Petrică folosește o cantitate mai mare de apă, sunt inundată.”

Familia Petrică nu a luat în seamă vorbele domnului inginer, spunând mereu “nu e de la mine”, cu toate că Gabi Petrică e instalator, lucrând la centrala blocurilor 409, 410, din cartier.

Am mers mai departe, apelând la doamna directoare a primăriei Alexandria, Baicu Rodica, care a format o comisie formată din o membră și doi polițiști, punându-mă pe mine să vin cu un instalator în ziua respectivă. Două zile am încercat să lămuresc mai mulți instalatori să vină în ziua respectivă la ora 11, dar n-au venit, ca împreună cu comisia să meargă la familia Petrică ca să constate inundarea tavanului băii.

Acțiunea a continuat mergând la Apa Serv Alexandria, de unde a fost trimis după 2-3 săptămâni inginerul Florin Niculaie și un muncitor, care l-au anunțat pe domnul director Bazavan că inundația este produsă de țeava de scurgere a apei de la cadă și chiuvetă.

Pe data de 23 iulie, văzând că nu se întâmplă nimic, am mers din nou la Apa serv, la domnul director Bazavan, care mi-a spus că inundația are loc la familia Elena Petrică, spunându-mi să merg și să-i anunț să înștiințeze ziua când să trimită muncitori să remedieze defecțiunea.

În aceeași z, am mers la această familie spunându-le că defecțiunea este la dânșii. Elena Petrică a încercat să explice că e mai ușor să se spargă de la mine, decât la dânșii. La întrebarea „a cui este țeava defectă?”, soțul Petrică gabriel mi-a trântit ușa în nas cu toată puterea pe care o are un bărbat.

Dacă aleg varianta să sparg, mie îmi va cădea toată partea sanitară, care este deja fisurată de la tavan până la faianță de 1,30 m și tavanul de deasupra vasului de toaletă, care este deja desprins.

După o săptămână, pe 27 iulie, am fost trimisă din nou de doamna Baicu la Apa Serv. Acolo l-am întâlnit și pe inginerul Florin Nicolaie, care mi-a spus: Doamnă, trebuie să spargem la dumneavoastră. Când i-am adresat cuvintele: Ați întors foaia?, m-a amenințat, spunându-mi răstit: Domană, vedeți cum vorbiți!

Văzând că n-am cu cine discuta, fiindcă directorul Bazavan tăcea, am plecat cu ochii-n lacrimi.

Așa că m-am hotărât să intentez un proces judiciar, văzând că după toate încercările de a sta de vorbă cu această familie, mergând la ușa lor, cu doamna Leru Angela de la asigurări Grave România, mergând la instituția Teldrum Alexandria, mergând din nou la ușa lor cu o altă prietenă.

La prima înfățișare, neavând nimic la dosar, în afară de fișa medicală de la doctorul de familie, prin care-mi erau trecute toate bolile, procesul a fost amânat, iar Elena Petrică a spus că “i-am trimis patru instalatori, dar eu nu știu nimic că inund.” Am mers și la a doua înfățișare, pe 15 noiembrie, dar Elena Petrică nu a mai fost prezentă.

Am apelat apoi la un avocat, care m-a sfătuit să aduc de la Apa Serv ce au constatat. Apa Serv a trimis un muncitor, pe 9.IX.2017, trimis de inginerul Florin Nicolaie. A urmat un dialog timp de o jumătate de oră, contrându-ne: eu că tavanul e umed, dânsul că tavanul e uscat fiindcă au reparat defecțiunea. Pe 20.IX.2017, am mers din nou la Apa Serv ca să primesc răspunsul la cererea mea. După patru zile de mers, am primit răspunsul, care este o minciună, deoarece pe 22.IX-a, când am intrat în baie, se auzea zgomotul picăturilor de apă care cădeau din tavan pe tubul de metal al scurgerii de la vasul de toaletă. În această perioadă, tot timpul am fost în pericol de a mi se inunda apartamentul, deoarece nu am scurgere la baie din 2000, când am fost nevoiți să facem lucrarea pentru familia Dobrescu, care ne-a anunțat că o inundăm, deși aceasta s-a constatat că era de la coloană, care era defectă.

Gănescu Constanța, bl. 409, sc. A, ap. 5