Alt purtător de „vorbe”, aceleaşi „cuvinte”

Poliţia Teleorman are un nou purtător de cuvânt. După mai mulţi ani în care s-a chinuit să devină o celebritate naţională, comisarul de poliţie Adrian Ilicea a făcut un pas în spate şi a lăsat locul unei doamne. Este vorba despre subinspectorul de poliţie, Teodora Dragole. Aceasta este absolventă a Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, promoţia 2010.
Omul s-a schimbat, dar comunicatele rămân aceleaşi: seci, lipsite de importanţă şi pline de “găinării”.
Chiar în prima zi de muncă, noul purtător de cuvânt al Poliţiei Teleorman, a dorit să înştiinţeze mass-media cu privire la două evenimente deosebite petrecute c o zi în urmă pe raza judeţului. Este vorba despre prinderea unui “infractor deosebit de periculos”, care a furat câteva kilograme de grâu şi porumb din curtea unui vecin, dar şi producerea unui accident rutier petrecut pe raza municipiului Alexandria.
În primul caz se spune că infractorul a furt mai multe produse agricole (grâu, porumb) din curtea unui vecin, dar oamenii legi au reuşit să-l prindă după o investigaţie laborioasă.
“Poliţiştii postului de poliţie din comuna Salcia au fost sesizaţi de către C. Floarea din comuna Salcia, judeţul Teleorman care a sesizat furtul mai multor produse agricole din curtea sa.
Ca urmare a cercetărilor efectuate a fost identificat suspectul infracţiunii de furt în persoana lui T. Titi de 32 de ani din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman care şi-a recunoscut fapta, declarând că a intrat într-o anexă a imobilului părţii vătămate prin forţarea unui geam, sustrăgând acele produse pe care ulterior le-a valorificat în piaţă”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.
Pe numele infractorului a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Cel de-al doilea eveniment, şi ultimul, la care au luat parte oamenii legii teleormăneni în urmă cu două zile, potrivit noului purtător de cuvânt, a fost un accident rutier petrecut pe raza municipiului Alexandria.
Potrivit poliţiei “o persoană a fost rănită ca urmare a unui accident de circulaţie. Cauza: neacordare de prioritate pieton”.
„T. Cerasela de 43 de ani din Alexandria, judeţul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe strada Avocat Colfescu, efectuând virajul la stânga pe strada Dunării din aceeaşi localitate nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se angajase să traverseze regulamentar.
În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului P. Constanţa de 66 de ani din municipiul Alexandria care a fost transportată la spital în vederea efectuării investigaţiilor medicale, rămânând internată.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, scrie în comunicatul remis presei de IPJ Teleorman.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Sperăm ca odată cu schimbarea omului care se ocupă de dialogul cu presa să se schimbe şi subiectele din comunicatele acestora. Doar aşa cititorii noştri vor afla cu ce se ocupă poliţiştii teleormăneni plătiţi din banii lor.

Claudiu DUMITRACHE