Alin Bucur nu doreşte regim militar în PP-DD

Aşa cum anunţase în ziarul nostru, Florin Mişu, secretar general al organizaţiei Alexandria al PP-DD, în partidul lui Dan Diaconescu apele sunt învolburate în Teleorman. Şi nu de azi, de ieri, dar până acum batista a fost suficient de mare ca să acopere ţambalul. A trebuit să vină excluderea din partid a deputatului Alin Bucur pentru ca orice încercare de a ţine lucrurile sub control să devină insuficientă şi ineficientă.
Acum, când lucrurile au început să iasă la suprafaţă, devine clar faptul că Alin Bucur le-a stat ca un coş în gât unora dintre liderii judeţeni încă din momentul în care şi-a anunţat candidatura. Tinereţea, capacitatea de comunicare şi mobilizare şi independenţa financiară au făcut din candidatul Alin Bucur, dintr-un necunoscut, un om credibil şi îndrăgit de grupurile de susţinători care l-au adoptat şi l-au sprijinit fără rezerve. Aşa a ajuns acesta să adune un număr suficient de voturi pentru a strica toate jocurile şi a accede în Parlament.
În plus, după ce a ajuns deputat, acesta n-a uitat de cei care l-au sprijinit, păstrând cu ei o relaţie mai puţin obişnuită în politica noastră, de încredere şi sprijin reciproc, ceea ce a făcut din el un posibil lider al organizaţiei la nivel local şi judeţean. Altfel nu se explică măsura adoptată de actuala conducere, care i-a aplicat cea mai drastică sancţiune din statut, excluderea din partid.
Vineri după amiază, în jurul orei 16,30 Alin Bucur s-a întâlnit, alături de un grup de susţinători, cu mass media locale, unde şi-a expus punctul de vedere într-un cadru natural (parcul de la primărie). Probabil că asta i-a făcut să fie deschişi pe el şi pe unii dintre susţinători, care şi-au exprimat punctul de vedere.
Alin Bucur a negat toate acuzaţiile care i s-au adus în diverse conclavuri, pentru că nimeni din conducerea centrală sau locală n-a stat de vorbă cu el ca să motiveze decizia de excludere. Însă această excludere abuzivă nu-l va împiedica să-i reprezinte în continuare pe cetăţenii din Colegiul 3 şi pe susţinătorii săi. El i-a acuzat pe cei care l-au exclus că au acţionat în stil militar, având antecedente în structuri.
Câţiva dintre susţinători n-au ezitat să dea şi nume din conducerea judeţeană a partidului, cele mai vehiculate fiind cele ale cuplului Neagu, Tudor şi Liviu, acesta din urmă fiind şi secretar general al PP-DD la nivel naţional.
Se pare însă că cele mai consistente dezbateri s-au desfăşurat nu la întâlnirea cu presa din parc, ci undeva într-o sală anonimă din oraş, unde s-a adunat un număr mai mare de susţinători, în ciuda telefoanelor de ameninţare pe care le-au primit susţinătorii lui Alin Bucur.
Sursele noastre spun că s-a luat legătura şi cu Liviu Neagu, iar participanţii au ascultat pe speaker convorbirile lui Mişu Florin şi Alin Bucur cu Liviu Neagu. Conţinutul acestora şi poziţia şefului de la Bucureşti i-au îndârjit pe participanţi, care au decis să-l susţină pe Alin Bucur cu orice risc.
Se pare că în timpul dezbaterilor furtunoase a fost invocată şi varianta unei candidaturi a lui Teodor Niţulescu pe listele PP-DD la alegerile parlamentare, în Colegiu Roşiorii de Vede, dar înţelegerea n-a fost dusă la capăt, şi aşa a apărut Tudor Neagu pe lista de candidaţi.
Rămâne de văzut dacă cei din conducerea judeţeană vor avea curajul să dizolve organizaţia locală Alexandria, sau vor băga capul în nisip, ca struţul, lăsând lucrurile să curgă „natural”.

C.O.