Alexandria participă pentru a opta oară la Ora Pământului * ”Dăruiește naturii din energia ta” – ediția din acest an a evenimentului

Alexandria, alături de Roșiorii de Vede și alte 40 de orașe din țară participă astăzi la evenimentul global ”Ora Pământului”, ajuns la cea de-a opta ediție. Sloganul din acest an este ”Dăruiește naturii din energia ta”.

Celelalte 40 de municipalități care până la data de 8 martie au confirmat participarea, în mod oficial, sunt: Aiud, Adjud, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Calafat, Călan, Călărași, Cluj-Napoca, Focșani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinești, Oradea, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reșița, Roman, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Turda și Vaslui.

Ora pământului va fi marcată prin diverse evenimente și acțiuni care să aducă în atenția comunității locale problemele de mediu.

Cu această ocazie, mâine seară, în intervalul orar 20:30-21:30, la Primăria municipiului Alexandria și la instituțiile publice din oraș se vor stinge luminile, în mod simbolic. Și cetățenii sunt îndemnați să stingă luminile și să deconecteze aparatele electice, pentru protejarea planetei.

Evenimentul se desfășoară la nivel mondial, astfel că astăzi, 19 martie 2016, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 7000 de orașe din 160 de țări vor fi cufundate în întuneric.

Ora Pământului/ Earth Hour este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Inițiativa pentru organizarea acestui eveniment aparține World Wildlife Fund Australia, iar proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei.

În fiecare an, Asociația WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră.

În România, Ora Pământului se desfoșoară din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007.

In 2008, un număr de 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar doi ani mai târziu 4.500 de orașe din 128 de țări au participat la acest eveniment, pe 27 martie. În prezent, comunitatea de susținători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe din 172 de țări.

M. MEILĂ