Alexăndrenii despre demiterea lui Hainagiu – “Fie roata chiar pătrată, tot se-nvârte ea odată”

După ce în ziarul nostru, ca de altfel în toate mass-media locale a apărut ştirea cu privire la demiterea lui Eugen Hainagiu din funcţia de şef al Poliţiei locale, ieri la prima oră am primit numeroase telefoane la redacţie. Cititorii noştri se interesau dacă ştirea e reală ori e “o păcăleală de 8 martie”cum zice unul mai hâtru.
Având în vedere interesul oamenilor şi notorietatea personajului, am coborât în stradă ca să auzim opiniile cetăţenilor, pe care vi le prezentăm în continuare.
T.D. 63 ani Alexandria
“Din punctul meu de vedere, a fost o mare greşeală că s-a angajat la conducerea Poliţiei Locale, aşa cum se numeşte acum, un pensionar provenit din serviciile M.A.I.
Mai întâi de toate, înainte de a se face această angajare, ar fi trebuit să se ţine un concurs, în urma căruia să se aleagă în conducerea acestui serviciu, o persoană din rândul tinerilor absolvenţi ai Academiei de Poliţie. Ori, poate că pe funcţia respectivă ar fi putut să vină o altă persoană, care după cec a ieşit de pe băncile academiei, a fost repartizată la post într-o altă zonă, departe de casă.
Referitor la motivele pentru care primarul Drăguşin cere demisia lui Eugen Hainagiu, acestea pot fi din cele mai diverse. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat între cei doi. Probabil că şeful Poliţiei Locale a călcat strâmb cum se spune, dacă după atâţia ani,…. nu mai e bun.”
O persoană, din rândul celor care-şi desfăşoară activitatea de zi cu zi, prin vânzarea de fructe şi legume, a afirmat următoarele:
“Sinceră să fiu, şi pe Călin ar trebui să-l schimbe. În loc să facă treabă, vine pe la noi şi se leagă de te miri ce lucruri mărunte lipsite de orice importanţă, iar ţiganii fură pe toate părţile. Să vă povestesc cum se procedează de cele mai multe ori. Gardieni ies pe o parte a pieţii, iar ţiganii intră pe partea cealaltă şi fură. De multe ori am crezut că sunt înţeleşi între ei.
Hainagiu se credea veşnic, dar iată că zicala se potriveşte.
“Fie roata chiar pătrată, tot se-nvârte ea odată!”
Bine a procedat Drăguşin chiar dacă l-a ţinut cam mult în braţe.”
O altă comerciantă din Piaţa centrală a Alexandriei identificată cu iniţialele D.N., în vârstă de 55 ani şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la acţiunile desfăşurate de reprezentanţii Poliţiei Locale. “ Nu înţeleg un lucru. Vin aceşti poliţişti şi ne verifică actele firmei, motivând faptul că sunt trimişi de conducerea pieţei. Mă întreb şi eu: cu ce drept? Şi ăsta este doar un singur aspect.”
I.V. 69 ani
“Eu îl cunosc pe Eugen Hainagiu, de pe vremea când era încă în sistem. O fi făcut şi lucruri bune, dar ştiţi cum e, de obicei reţinem faptele negative. Cei tineri nu au de unde să ştie. Dar acesta, a făcut şi mult rău. În ceea ce priveşte activitatea lui profesională, mai ales după pensionare eu nu ştiu pentru ce şi-au luat leafa.”
I.I. 63 ani Alexandria.
Din punctul meu de vedere Eugen Hainagiu, nu are adversar în ce priveşte activitatea sa, prin organizare cetăţenilor la diversele manifestări. Hainagiu este unul dintre cei mai buni organizatori. Cu o experienţă bogată de-a lungul carierei sale profesionale.
Sincer să fiu, nu cunosc care sunt motivele reale pentru care Drăguşin doreşte demisia lui Hainagiu, dar, consider că este o mare greşeală din partea primarului, dacă se lasă influenţat de unii dintre confidenţii lui. De-abia după ce nu va mai fi Hainagiu, mulţi îşi vor da seama cât de bine îşi făcea acesta meseria.
T.J. 42 ani Alexandria
Cine dracu nu-l cunoaşte pe Hainagiu! Pe vremea lui Ceauşescu era poreclit “Generalul S.S.” Eu am lucrat o bună vreme la abator, şi nu l-am privit cu ochi buni. Cred că a venit momentul “să pună stiloul jos” şi să se mute undeva la ţară. Şi dacă până acum nu a muncit, eu zic că, niciodată nu e prea târziu.
Poată să înceapă chiar de azi, ca să vadă cum e munca adevărată şi totodată să se menţină în formă. Muncind, parcă şi timpul trece mai repede.
Să sperăm că cei care vor veni în urma lui au alte mentalităţi.
M.G. 64 ani
“Întâmplător şi eu îl cunosc pe Eugen Hainagiu, şi raportându-mă la activitatea sa, atât dinainte cât şi după pensionare, consider că primarul nu procedează corect. S-au poate că cineva a dorit să-l sperie puţin. Repet, pentru Eugen Hainagiu, numai cuvinte de laudă.”
O altă persoană, în vârstă de 42 de ani, a afirmat:
“Ar trebui să iasă la pensie domnul Hainagiu, şi să lase locul liber tinerilor. Cred că e cazul să-şi vadă de pensia lui, fără nici o supărare!
Nu ştiu care au fost criteriile după care Eugen Hainagiu, a fost pus în această funcţie, dar pot susţine cu tărie că nu a fost benefică această mişcare. Din câte cunosc eu, nu de puţine ori, acesta a fost depăşit de situaţie, a dat dovadă de incompetenţă şi lipsă de profesionalism. Şi când spun asta, fac referire doar la activitatea sa de după pensionarea din M.A.I.”

A consemnat Mirel MANAFU