Alegeri supravegheate de peste 1000 de poliţişti şi jandarmi

Cu ocazia alegerilor locale parţiale ce vor avea loc mâine în judeţul nostru, peste 1000 de lucrători din structurile teleormănene ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenaţi în activităţile specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Astfel, au fost mobilizate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţ – Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră care, începând de astăzi, de la orele 18.00, vor prelua în pază cele 334 de secţii de votare înfiinţate la nivelul judeţului nostru, amplasate în 304 locaţii.
Oamenii de ordine trebuie să asigure paza în zona secţiei de votare pe un perimetru de 500 metri. De asemenea, ei îi vor acorda sprijin preşedinţilor birourilor electorale în luarea măsurilor de pază a documentelor şi a materialelor necesare procesului de votare, vor interzice şi vor lua măsuri cu privire la comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare, între orele 07.00 – 21.00.
În cazul în care se vor constata încălcări ale legislaţiei electorale sau a altor norme de convieţuire socială, vor interveni echipele operative şi rezervele de intervenţie pregătite să acţioneze prompt şi echidistant.
Cetăţenilor li se recomandă să îşi exercite dreptul de vot în mod legal, neinfluenţat de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.
Patru incidente, sesizate în campania electorală
Pe timpul campaniei electorale care s-a încheiat în această dimineaţă, au fost sesizate patru incidente.
Unul dintre ele a constat în furtul unui banner cu însemne electorale, amplasat în comuna Drăgăneşti de Vede, reclamat la data de 22.01.2013. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor.
Al doilea caz s-a petrecut la Turnu Măgurele. Este vorba despre lipirea de afişe electorale în alte locuri decât cele autorizate, faptă constatată de poliţişti pe 29.01.2013. În cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă de 300 lei, pe numele a doi bărbaţi care lipeau afişe pe stâlpii reţelei de energie electrică. Anterior, compania de electricitate anunţase că nu autorizează folosirea stâlpilor proprii pentru mesaje cu caracter electoral.
O altă sancţiune contravenţională cu amendă a fost aplicată tot de poliţiştii din municipiul Turnu Măgurele, pe numele părinţilor a trei minori care au distrus panourile de afişaj electoral aruncând cu bulgări de zăpadă asupra lor.
Al patrulea incident a avut loc la Roşiorii de Vede, unde poliţiştii au întocmit dosar penal, în data de 31.01.2013, pentru distrugerea unui banner electoral amplasat în comuna Scrioaştea.

M. MEILĂ