Alegeri parţile în localitățile Cervenia, Poeni și Salcia

Alegeri parțiale în 3 localități din județul Teleorman. Aceștia trebuie să-și aleagă primarul. Este vorba despre comunele Cervenia, Poieni și Salcia.

Mâine au loc alegeri locale parţiale. Aceasta este data la care se vor organiza alegeri locale parțiale în localitățile din țară care au rămas fără primari.

În toată țara este vorba despre 16 astfel de situații. Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva – județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig – județul Arad, Nicșeni – județul Botoșani, Călărași – județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu – județul Constanța, Telești – județul Gorj, Balș – județul Iași, Birghiș – județul Sibiu, Drăgoiești – județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – județul Teleorman, Checea – județul Timiș, Oșești – județul Vaslui și Vlădești – județul Vâlcea.

Totodata, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

În comuna Cervenia au loc alegeri pentru funcţia de primar după ce liberalul Marian Cucurezeanu a fost declarat incompatibil şi a fost demis. De asemenea, în comuna Salcia, Marius Şună a fost găsit tot incompatibil, la fel cum este şi cazul edilului Ionel Ilcuş din comuna Poeni.

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parțiale de astăzi se ridică la 4,368 de milioane de lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

C. DUMITRACHE