Alcoolul face victime! Razii pentru prinderea șoferilor băuți

Șoferii nu mai au nici o frică! În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 6 șoferi au fost prinși băuți la volan. Dacă unii au condus după ce au consumat o bere, alții au prins curaj după o navetă întreagă.

Polițiștii din Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani reședința județului, în timp ce conducea un autoturism pe strada București, având o imbibație alcoolică peste limita legală. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest, indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și polițiștii din Roșiorii de Vede au depistat pe DJ 612, pe raza comunei Rădoiești, un bărbat în vârstă de 50 ani din București, în timp ce conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest, indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot polițiștii din Roșiorii de Vede au depistat pe DC 45, în afara localităţii Didești un bărbat în vârstă de 37 ani din Slatina, Județul Olt, în timp ce conducea un autoturism un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul respirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un tânăr în vârstă de 23 ani din comuna Brînceni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 51, în localitatea Poroschia, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat în afara părții carosabile.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și nu în ultimul rând, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 33 ani din localitatea Sfințești, în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 70, în localitatea Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,95 Mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile oamenii legii au întocmit dosare penale aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere auto sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. DUMITRACHE