Albă ca Zăpada şi cei patru pitici

N-au fost puţini observatorii care au spus că Traian Băsescu se comportă de parcă ar fi în campanie electorală. Şi într-adevăr în ultima lună ieşirile televizate ale preşedintelui au fost tot mai numeroase şi mai contondente la adresa USL şi a liderilor coaliţiei.
După ce se părea că s-a ajuns într-un moment optim al coabitării cu Ponta, Traian Băsescu a schimbat brusc macazul zilele trecute şi premierul a devenit ţinta sa preferată iar nefrecventabilul Crin Antonescu un posibil aliat, pe care se oferea chiar să-l consilieze în cursa prezidenţială, dacă liderul liberal va fi candidatul dreptei unite.
Acceptând ideea că Traian Băsescu face campanie electorală, întrebarea logică era „pentru cine?”.
Dar am aflat şi asta după ce marţi, la Galaţi, Sebastian Lăzăroiu, prezent la inaugurarea sediului Mişcării Populare a spus clar că Traian Băsescu va fi premier dacă strategia „dreptei unite” va avea succesul scontat.
Creatorul celebrului basm Albă ca Zăpada în politica românească a şi explicat celor prezenţi cum se va întâmpla asta. „Dreapta unită”, adică cei patru pitici organizaţionali, Forţa Civică, Mişcarea Populară, PNŢ-CD-ul lui Pavelescu şi eventual PDL, vor obţine cel puţin un scor cu două cifre la europarlamentare şi apoi vor desemna un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale. Iar dacă acesta va ajunge la Cotroceni, în mod sigur, după Lăzăroiu, majoritatea parlamentară se va schimba în favoarea dreptei iar noul locatar de la Cotroceni îl va desemna pe Băsescu prim ministru al noului executiv.
Poate că doar copiii de la clasa „0” ar putea crede o asemenea poveste având în vedere realitatea palpabilă şi nu cea plăsmuită de neuronul ostenit al consilierului prezidenţial, pe care nici măcar un tratament la Viena nu-l mai face bine.
Dar se pare că în lipsa fachirului Manolea preşedintele Băsescu devine vulnerabil şi Lăzăroiu i-a băgat în cap că românii au uitat că el le-a tăiat pensiile şi salariile şi acum îl aşteaptă cu pâinea şi sarea pregătită ca pe un salvator al dreptăţii şi adevărului, uitate-n pungile cu pixuri şi brichete din campania electorală.
Amin!

Şt. B.