Ajutoare de urgență pentru familii din Teleorman

Mai multe familii și persoane singure din Teleorman, afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială, vor primi ajutoare de urgență acordate de Guvern. Hotărârea a fost aprobată în ședința de miercuri, 22 noiembrie 2017 și prevede acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 250.800 lei.

De 87.300 lei vor beneficia 18 familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Teleorman, Botoșani, Olt, Suceava, Tulcea și Vrancea.

Alte 51 familii și persoane singure din Teleorman, dar și din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Gorj, Iași, Neamț, Olt, Suceava, și Vrancea, care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probeleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, vor beneficia, în total, de 160.000 lei.

Unei familii din județul Neamț, aflată în situație de necesitate cauzată de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtună), care au distrus în totalitate acoperișul locuinței, iar precipitațiile abundente s-au infiltrat în locuință, i-a fost acordată suma de 3.500 lei.

Beneficiarii vor primi, individual, sume cuprinse între 800-6000 lei. Familiile și persoanele singure care vor beneficia de aceste ajutoare au fost identificate în urma anchetelor sociale realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.

M. MEILĂ