Activităţi tematice cu ocazia “Festivalului Naţional al Şanselor tale”

Sub egida acestui proiect, la Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, timp de o săptămână s-au desfăşurat o serie întreagă de activităţi tematice, pe catedre. Astfel că, ziua de luni 18 noiembrie, a fost rezervată unui număr de 20 de elevi talentaţi în pictură, care în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici filiala Alexandria, au reuşit să-şi expună cele mai reuşite lucrări la Casa de Cultură din Roşiorii de Vede. Aceştia au fost coordonaţi de profesor de arte plastice Cristiana Purcărea. Activitatea s-a intitulat “Preţuieşte-ţi valorile”.
A doua zi, Cadrele didactice Furtună Paula şi Nicolae Niculina, în parteneriat cu Poliţia judeţeană s-au implicat în organizarea unei activităţi intitulate “Cetăţenie europeană între trecut şi viitor”.
Miercuri 20 noiembrie 2013, la sediul Romfra din Alexandria cadrele didactice Oana Stoicescu şi Marioara Zăbavă, s-au implicat în organizarea unei alte activităţi tematice prin care s-a făcut o analiză a diferenţei stilului de viaţă a poporului român şi francez.
Joi, una din sălile de clasă ale Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria a găzduit o acţiune intitulată sugestiv “Drepturile şi îndatoririle cetăţeanului european”, subliniindu-se cu această ocazie şi câteva aspecte privind spaţiul Schengen. Cadrele didactice implicate în această activitate au fost Livia Călinescu, Gigi Stănilă şi Claudiu Drăghici.
Ieri, ultima zi a manifestărilor prilejuite de “Festivalul Naţional al Şanselor tale”, a fost rezervată catedrelor de limba engleză. Activitatea s-a intitulat “Internaţional Villaje”, şi a fost pregătită de profesoarele de limba engleză Marioara Gună, Mădălina Teodorescu, Geanina Andrei şi Simona Dragomir.
Fiecare dintre cadrele didactice au susţinut cete o temă.
Despre tabăra internaţională “Internaţional Village”, desfăşurată în luna septembrie 2013, Mădălina Teodorescu, a realizat cu ajutorul unui videoproiector, o diseminare, prezentând câteva din principalele activităţi la care au fost implicaţi elevii în celor şapte zile petrecute în tabăra internaţională de la Stara Lubovna din Slovacia.
Iar Simona Dragomir a prezentat o dramatizare după primul capitol al romanului “Primarul din Caster Bridge” scris de Thomas Hardi.

M.M.