Activități de promovare a instituțiilor militare de învățământ

Săptămâna trecută, reprezentanții Biroului Informare Recrutare din Centrul Militar Județean Teleorman au desfășurat activități de promovare a instituțiilor militare de învățământ în școlile gimnaziale din localitățile Segarcea Vale, Beciu, Plopii Slăvitești, Piatra și Seaca din județul Teleorman, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Ministerul Educației.

Reprezentanții Centrului Militar Județean Teleorman s-au deplasat în cele cinci localități teleormănene prezentând oferta educațională în instituțiile militare de învățământ, prezentându-le elevilor de gimnaziu posibilitățile și beneficiile pe care acestea le oferă.

Prioritatea Armatei României o reprezintă identificarea, formarea și dezvoltarea resurselor umane competitive, generatoare de cunoaștere și capabile de acțiune comprehensivă.

Resursa umană dorită de Armata României trebuie să fie rezultatul unui proces de învățare continuă, desfășurat în context formal, informal, dar și non-formal, pe tot parcursul carierei militare, prin educație, instruire, autoinstruire, aplicare, valorificare și recunoaștere a competențelor, în acord cu cerințele unui mediu operațional dinamic.

Cornelia RĂDULESCU