Activitate de prevenire, derulată de pompierii teleormăneni la Liceul Teoretic ”Al. Ghica” din Alexandria

Pompierii militari teleormăneni din cadrul Inspecției de Prevenire au continuat marți, 12 ianuarie 2019, la Liceul Teoretic ”Alexandru Ghica” din Alexandria, seria acțiunilor specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a pregătirii tinerilor cu privire la modul de comportare în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Ca de fiecare dată, în timpul acestor activități, inspectorii de prevenire urmăresc în teren exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Pentru a suscita interesul tinerilor, pompierii au desfășurat și un exercițiu de evacuare a elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, exercițiu care a încheiat activitatea de marți a inspectorilor de prevenire din cadrul ISU Teleorman derulată în cadrul unității de învățământ. Totodată, elevilor le-a fost prezentată autospeciala de stingere cu apă și spumă, prin realizarea unor exerciții demonstrative.

Astfel de activități de control și informare preventivă în unitățile de învățământ sunt derulate frecvent de pompierii teleormăneni, în scopul cunoașterii modului de prveenire și comportare în situații de urgență.

M. MEILĂ