Acțiunile de protest ale sindicaliștilor din învățământ continuă

Nemulțumiți că solicitările nu le-au fost rezolvate și problemele din învățământul preuniversitar sunt departe de a fi rezolvate, sindicaliștii Spiru Haret anunță că în perioada următoare vor continua acțiunile de protest. Această decizie a fost luată având în vedere că în urma discuțiilor purtate la Ministerului Educației între reprezentanții MEN și cei ai CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională) cât și cu directori ai unităților de învățământ din București, la solicitarea Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”(FSE „SH”), nu s-a rezolvat nimic.

În plus, Prefectura Teleorman nu a remis nici un răspuns problemelor prezentate în urma pichetării din data de 12 februarie 2019 a sindicaliştilor „Spiru Haret” Teleorman.

Astfel, încă de la începutul acestei săptămână, sindicaliştii Spiru Haret Teleorman (SSH TR) au reluat negocierile şi discuţiile cu reprezentanţii MEN. Luni, 25 februarie 2019, o delegație a SSH TR a participat la discuțiile dintre reprezentanți ai MEN și reprezentanți ai personalului didactic auxiliar – administratori financiari (contabili) și secretar, ce au avut loc de la ora 16:00 la Colegiul Național „Sf. Sava” București.

Ieri, 26 februarie, toți membrii Sindicatului „Spiru Haret” Teleorman au purtat la brațul stâng o banderolă tricoloră, în semn de protest față de atingerile aduse drepturilor și demnității de profesor cât și față de dezastrul din învățământul preuniversitar.

Acţiunile sindicaliştilor din învăţământ continuă astăzi când, de la 11:00, o delegație de 20 de persoane a Sindicatului „Spiru Haret” Teleorman va participa la acțiunea de pichetare a Miniterului Educației Naționale, ce se va desfășura pe str. General Berthelot.

M. MEILĂ