Acţiuni de control derulate de poliţişti în pieţe, târguri şi oboare, în preajma Paştelui

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, încă de la începutul acestei săptămâni, poliţiştii teleormăneni au derulat acţiuni în pieţele, târgurile şi oboarele din judeţ, dar şi pe arterele rutiere, pentru verificarea legalităţii transportului şi comercializării de animale vii, animale sacrificate, carne şi produse din carne şi alte produse alimentare. Acţiunile au avut ca scop prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor şi comercializării acestora.
Alături de poliţiştii, la aceste acţiuni au participat şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANVSA) Teleorman.
Pe parcursul acestei săptămâni, în Teleorman au fost verificate 15 societăţi comerciale şi comercianţi privaţi din 5 pieţe şi 8 târguri şi oboare. De asemenea, au fost verificate 274 de autovehicule, în 16 filtre instituite pe arterele rutiere.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale pe linia transportului şi comercializării animalelor vii şi produselor din carne (8 cazuri), a actelor de comerţ ilegale (16 situaţii) sau la alte acte normative. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 10.400 lei.
La acţiuni au participat 165 de poliţişti şi 14 reprezentanţi ai DSVSA Teleorman.

M. MEILĂ