Acțiuni ale polițiștilor teleormăneni pentru siguranța comunității

În perioada 24 – 26 noiembrie a.c oamenii legii teleormăneni au executat acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și a situațiilor de risc. În perioada de referință polițiștii au intervenit la peste 220 de evenimente , 207 de evenimente fiind sesizate pe numărul unic 112.

În urma acțiunilor preventive polițiștii au aplicat aproximativ 288 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 120 000 lei, au reținut 18 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare, pentru diferite abateri la normele privind circulația pe drumurile publice.

Au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, din care una pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, etilotestul indicând valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Alte 5 infracțiuni au fost constatate pentru violențe domestice, ca urmare a unor apeluri 112 ce sesizau conflicte intrafamiliale ( Salcia, Zimnicea, Roșiori de Vede, Peretu).

Astfel, în ziua de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Videle, astfel activitatea a fost desfășurată pe raza comunei Scurtu -Mare la locuința unui bărbat în vârstă de 48 de ani și la domiciliul concubinei acestuia, cercetările fiind pentru comercializarea ilegală de articole pirotehnice .Au fost ridicate în vederea cercetărilor 50 kg de materiale pirotehnice din categoriile P1,F2, F3 ,F4.

Tot la data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Alexandria, care conducea un autoturism pe strada Dunării, din localitate, fără a păstra o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, intrând în coliziune cu acesta, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

În noaptea de 26/27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un tânăr din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 51, în localitatea Smârdioasa, deși avea dreptul de a conduce suspendat, fapt stabilit în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul refuzând recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care a fost reținut.În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

În ziua de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Teleorman au depistat o femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna Mârzănești, în timp ce oferea spre vânzare pește, pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui sau a altor viețuitoare acvatice deținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG nr. 23/2008, întreaga cantitate de pește (50 kg pește din specia novac) fiind ridicată în vederea confiscării și predată Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman pentru a dispune.

În ziua de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman – Biroul Urmăriți, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Rurală Piatra, au depistat un bărbat în vârstă de 61 de ani, domiciliat în comuna Vitănești, județul Teleorman, împotriva căruia Judecătoria Alexandria a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 4 luni, pentru revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Bărbatul a fost încarcerat.

Mircea OLTEANU

/