Accidente și nereguli în traficul teleormănean

Pietonii, șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice și șoferii fără permis sunt principalele pericole pe drumurile publice. Nu trece o zi fără ca măcar un șofer să nu fie prins băut la volan sau un pieton accidentat că a traversat prin loc nepermis.

În tot acest timp, polițiștii de la rutieră stau la pândă pentru a-i prinde pe ”vitezomani”. Interesul lor este să ”ardă” șoferii la buzunar și să crească încasările la bugetul de stat.

Pieton accidentat

Un bărbat în vârstă de 81 de ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism.

”În timp ce un bărbat în vârstă de 65 ani conducea un autovehicul pe DN 51A, în directia de mers municipiul Turnu Măgurele către comuna Lisa, nu a putut evita impactul cu un pieton în vârstă de 81 de ani care a traversat prin loc nepermis carosabilul, acroşându-l cu aripa dreaptă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Teleorman.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Mun. Turnu Măgurele.

Șofer băut

Polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Poeni au depistat un bărbat în vârstă de 64 de ani din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DC 4, în localitatea Sârbeni, sat Udeni cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Conducător auto fără permis

Polițiștii din Zimnicea au depistat pe raza comunei Orbeasca un tânăr în vârstă de 19 ani domiciliat din comuna Orbeasca, sat Lăceni, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, autoturismul fiind încredințat spre a fi condus de către un bărbat în vârstă de 30 de ani deși acesta cunoștea că nu poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană despre care se știe că nu posedă permis de conducere, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.