Accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

La sfârşitul săptămânii trecute pe şoselele teleormănene s-au înregistrat două accidente rutiere soldate cu accidentarea uşoară a trei persoane.
Primul dintre accidente s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, după orele 02:00, când P. Stelian, de 24 ani din comuna Scrioaştea, aflat la volanul unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice, a efectuat manevra de mers înapoi în parcarea din faţa unui local public din comună, nu s-a asigurat corespunzător şi l-a acroşat pe T. Claudiu, de 24 ani, aflat lângă autoturism.
Tânărul, rănit uşor, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, refuzând internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,76 mg/l în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal ca şi în cazul unui alt accident produs în noaptea următoare, la puţin timp după miezul nopţii.
De această dată, P. Bogdan, de 30 ani, din Videle, în timp ce conducea un autoturism pe strada Parcului din localitate, la intersecţia cu strada Gării a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unei locuinţe. Accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive de deplasare şi a faptului că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l în aerul expirat.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a unei pasagere, T. Georgiana, de 25 ani din localitate.
Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.

M. MEILĂ