Accidente rutiere pe şoselele teleormănene

Mai multe incidente produse în ultimele zile pe şoselele din judeţul nostru s-au soldat în cea mai mare parte cu răniri uşoare. O singură situaţie, cu o victimă grav accidentată, s-a înregistrat în comuna Orbeasca când S. Georgel, de 40 ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu o căruţă tractată de un cal pe DJ 612, din cauza neatenţiei a acroşat-o cu partea laterală stânga a căruţei pe M. Petra, de 57 ani, din aceeaşi localitate. Femeia, grav rănită, a fost internată la spital.
Conducătorul căruţei a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat ulterior. S-a stabilit că acesta prezenta o alcoolemie de 0,58 mg/l în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.
Un alt accident rutier uşor s-a înregistrat la începutul acestei săptămâni, în Alexandria.
N. Gheorghe, de 62 ani, din comuna Cosmeşti, aflat la volanul unui autoturism, pe strada Dunării, a accidentat doi pietoni cărora nu le-a acordat prioritate de trecere. Trecătorii se angajaseră în traversarea străzii regulamentar pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, situată în dreptul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alexandria.
Cei doi pietoni, S. Elena, de 25 ani şi S. Roxana, de 24 ani, ambele din Alexandria, au fost rănite uşor, nefiind necesară internarea acestora.
Şi un bărbat de 28 ani, C. Mihai, din comuna Beuca, aflat pe locul din spate al unui moped, a ajuns la spital, marţi, 15 februarie 2013.
Bărbatul era pasager pe un moped condus de O. Robert, de 25 ani, din Beuca. Mopedistul nu a adaptat viteza de deplasare, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe acostament.
Poliţiştii prezenţi la locul accidentului au stabilit că mopedul nu era înregistrat în circulaţie, iar conducătorul acestuia nu poseda permis de conducere, nu purta cască de protecţie şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, la unitatea medicală, conducătorul de moped a refuzat să îi fie recoltate probe biologic de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

M. MEILĂ