8 sacțiuni contravenționale în 24 de ore

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acționat în ultimele 24 de ore pe linia prevenirii si combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 4480 lei.

De asemenea, a fost reținut și un permis de conducere.

Și nu au fost singurele nereguli depistate. Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 64 ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul atilotest indicând o valoare de 0,61 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și tot polițiștii alexăndreni, aflându-se în timpul serviciului de intervenție și patrulare au depistat un bărbat în vârstă de 45 ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe DN 51, pe raza comunei Țigănești, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a derapat într-un șanț, provocând autoturismului avarii.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, acesta a fost invitat să sufle în aparatul etilotest însă a refuzat testarea, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Două accidente rutiere

Un bărbat în vârstă de 37 ani din orașul Zimnicea, în timp ceconducea un autoturism pe str.Zorilor din orașul Zimnicea, a acroșat un pieton, un bărbat în vârstă de 45 ani din Zimnicea care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecatoria Zimnicea.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Bujoru, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în direcția de mers comuna Bujoru – comuna Conțești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a derapat și a părăsit partea carosabilă, acroșând un stâlp de susținere rețea electrică.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unei femei în vârstă de 25 de ani din com.Bujoru, jud Teleorman, pasageră în autoturism, aceasta fiind transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

C.D.