67 de teleormăneni amendați că nu respectă măsurile anti COVID! Sute de teleormăneni aflați în carantină au fost verificați

Aproximativ 1.000 de persoane legitimate, peste 500 deobiective și aproximativ 80de mijloace de transport persoane au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Teleorman, acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Aproximativ 90 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

”În ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 500de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puțin de 1.000 de persoane și verificate aproximativ 80 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 17.000 de lei, forțele de ordinereamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, Daniela Pășu.

Măsura instituită privind obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise rămâne încă valabilă. În această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât și în spații deschise, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

În contextul actual, polițiștii teleormăneni recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru limitarea riscului de infectare şi transmitere.

Astfel de acțiuni vor continua pe raza întregului județ.

C. DUMITRACHE