65.000 de teleormăneni trăiesc la limita subzistenţei

Că Teleormanul e una dintre cele mai sărace zone ale Europei o dovedeşte nu numai realitatea palpabilă, ci şi faptul că judeţul se numără printre cei mai semnificativi beneficiari ai Planului European de ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate (PEAD) , de produsele din cadrul programului urmând să beneficieze aproape 65.000 de teleormăneni din rândul categoriilor sociale cele mai defavorizate. Este vorba de familiile şi persoanele singure pentru care s-a stabilit de către primărie dreptul la venitul minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii ale căror drepturi provenite din pensii sau di pensii cumulate nu depăşesc 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate şi persoanele ale căror drepturi şi indemnizaţii au fost stabilite prin prevederile HG nr. 950/2012.
Ajutoarele alimentare, care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România înseamnă, pentru fiecare beneficiar, 18 kg făină, 10 kg mălai, 500 g paste făinoase, 6 l ulei, 800 g roşii în suc propriu, 800 g zacuscă, 250 g miere, 1,2 kg conserve din carne de porc şi 3 kg zahăr.
Distribuirea lor a început cu data de 1 august şi se va încheia la 31 decembrie, iar conform datelor existente la Consiliul Judeţean Teleorman, până la 4 octombrie se distribuiseră 60% din produsele respective, ceea ce dă certitudinea că programul va fi finalizat înainte de anul nou.

C.O.