6 accidente, 7 răniţi şi un mort

7 răniţi şi un mort. Acesta este bilanţul celor şase accidente rutiere petrecute la sfârşitul săptămânii pe raza judeţului Teleorman. Cel mai grav accident rutier s-a petrecut pe ”Drumul morţii”, DE70, Roşiorii de Vede – Măldăieni. Un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Măldăieni l-a accidentat mortal pe C. Ilie din oraşul Videle care circula pe partea stângă a carosabilului, în calitate de pieton, fără a fi echipat cu vestă reflectorizantă.
Şi tot în apropiere de producerea acestui incident nefericit, a avut loc un altul, la doar câteva ore distanţă. M. Cristian de 30 de ani din comuna Nenciuleşti în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, în afara localităţii Peretu nu a adaptat viteza de circulaţie la condiţiile de trafic şi a pierdut controlul volanului, părăsind astfel carosabilul, răsturnându-se în afara acestuia pe câmp.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.
Pe acelaşi drum al morţii, P. Ionuţ de 32 de ani din municipiul Bucureşti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Plosca l-a accidentat uşor pe L. Tudorel de 44 de ani din comuna Plosca care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului în fugă şi prin loc nepermis.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Victima a fost testată şi ea cu apratul alcooltest, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Şi tot din cauza alcoolului s-a produs şi următorul accident rutier. Poliţiştii secţiei de poliţie rurală numărul 11 Gălăteni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier. În baza celor sesizate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au stabilit faptul că T. Babi de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Tătărăştii de Sus a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul, intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuinţe.
În urma accidentului a rezultat rănirea a doi ocupanţi ai autoturismului în cauză, respectiv M. Constantin de 21 de ani şi N. D. de 16 ani, care au fost la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat în dimineaţa zilei de 17.11.2013 la locuinţa bunicii sale din comuna Tătărăştii de Sus iar în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt şofer neatent a căzut victimă unui accident rutier. În timp ce conducea un autoturism pe strada Drumul Bădulesii din comuna Putineiu, un tânăr de 26 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a derapat, intrând în coliziune cu gardul imobilului, proprietatea lui B. Gheorghe.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui B. Nicoleta de 54 de ani din aceeaşi localitate care a fost transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.
Şi tot neatenţia a fost şi cauza producerii unui alt accident rutier. De această dată în apropiere de comuna Tătărăştii de Jos. P. Costel de 47 de ani din comuna Poeni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, din direcţia Alexandria către comuna Tătărăştii de Jos, din cauza neatenţiei în conducere a acroşat cu partea stângă a autoturismului un atelaj hipo aflat pe partea stângă a drumului în direcţia de deplasare a autovehiculului.
În urma impactului, căruţa a lovit două persoane care se aflau în spatele acesteia, rezultând rănirea lui T. Gica de 43 de ani şi a lui B. Dumitru, de 43 de ani care au fost transportaţi la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 MG\L alcool pur în aerul expirat.
În toate cele 6 evenimente rutiere au fost întocmite dosare penale.

C.D.