535 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend

Şapte tentative de suicid, trei persoane găsite decedate şi 11 victime ale accidentelor rutiere

Numărul teleormănenilor care au încercat să-şi ia viaţa în weekendul care a trecut a fost destul de mare. La şapte persoane care au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa a ajuns personalul medical de pe ambulanţele din cadrul SAJ Teleorman, pentru a le acorda primele îngrijiri medicale.

Pentru alţi trei teleormăneni, la care au fost solicitate ambulanţele, nu s-a mai putut face nimic, aceştia fiind declaraţi decedați de căte personalul medical de pe ambulanţe. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 54, respectiv 70 de ani, din Turnu Măgurele și Cernetu și o femeie în vârstă de 84 de ani din comuna Balaci.

Și numărul victimelor accidentelor rutiere petrecute pe șoselele din județul nostru a fost destul de mare. În urma celor șapte accidente de circulație petrecute în intervalul 31 august-3 septembrie 2018 pe șoselele din Teleorman, 11 persoane au avut de suferit. Una dintre victime a decedat, două au suferit traume cervicale, alte două persoane s-au ales cu politraumatisme, o fată de 13 ani a suferit atac de panică, iar doi oameni accidentați au refuzat să fie transportați la spital și chiar să fie examinați de personalul medical de pe ambulanțele prezente la locul accidentelor. Celelalte persoane rănite au fost preluate de ambulanțe și transportate la spitale. Evenimentele rutiere din weekend s-au petrecut în localitățile: Crângu, Nanov, Roșiorii de Vede, Vitănești, Troianu și Dobrotești.

Cele 535 de solicitări la SAJ Teleorman din weekend au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-156; dureri abdominale sau de spate-82; cefalee-52; tuse, probleme respiratorii minore-33; copii bolnavi-23; accidente diverse-21; dureri toracice-19; AVC-18; psihiatrie-18; sângerare-15; febră-12; conflicte și agresiuni fizice-11; victime din accidente rutiere-11; diabet zaharat-10; persoane inconștiente-7; tentative de suicid-7; leșin (sincopă)-6; intoxicații-6; incidente provocate de animale/insecte-6; alergii-6; obstetrică -ginecologie-5; convulsii-5; căzuți în stradă-3; boli nediagnosticate-2; afecțiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ